17 februarie 2009

"Molistii"

Din segmentul: "supararea cand imi vine, rup camasa da pa mine"

Nu imi plac oamenii increzuti, care sunt de "bani gata", care au o inteligenta redusa, sau sunt pur si simplu niste taraturi. Dar in acest articol nu este vorba numai despre ei, dar si despre un loc, un loc unde se aduna majoritatea persoanelor pe care le dispretuiesc. Acel loc se numeste -mall-
Nu mi-a placut niciodata locul respectiv, incepand cu anul 2000, anul cand s-a deschis, tot ma intrebam: "Cum naiba poti intra intr-un complex comercial cu ochelari de soare, cu haine stralucitoare si stramte (sau f largi) si sa mergi ciudat (ca un prost) si apoi sa te dai mare. Inainte de mall ce faceau oamenii aia? Praseau pe camp? Ingrijeau animalele? Pentru ca par la acelasi nivel cu un cioban, care nu a citit o carte in viata lui, care sta tot timpul cu oile..cu o mica diferenta..ca ciobanul, stand singur mult timp, mai are apucaturi filosofice despre viata, pe cand gagiii si gagicele cu ochelari de soare nu prea au. Chiar era nevoie in Iasi de un loc unde sa incapa atatea "aere", nu aveau cui sa arate ca sunt smecheri, dar mall-ul a rezolvat problema. Cu timpul m-am obisnuit cu ideea, bine acum aerele au si o denumire, aceea de fitze, iar persoanele cu inteligenta scazuta si purtatoare de haine strlucitoare si ciudate se numesc cocalari si pitzipoance. Am acceptat si asta. Si gandind logic, unde naiba ai putea merge in orasul asta subdezvoltat? E o atractie acest mall. Doar nu ai sa mergi pe frig prin parc. Dar nu pot accepta ca aceste maimute sa fie atat de nesimtite. Bun, i-a inzestrat D-zeu cu noroc, au bani multi, masini scumpe si mai stiu eu ce, dar bunul simt nu se cumpara si nici inteligenta. Bineinteles ca mai sunt si sarantoci care se dau drept oameni cu bani. Probabil o sa imi reprosati ca sunt invidios ca ei au si eu nu, dar nu mi-e jena sa recunosc:sunt invidios ca au mai multi bani decat mine si probabil au mult mai mult noroc decat mine. Eu am avut ghinionul sa ma nasc intr-o familie saraca, dar am fost bine educat si am mult bun simt, lucruri care bineinteles nu ma ajuta in viata..chiar deloc. De nesimtiti dai peste tot: in trafic, mall, la facultate, la servici..dar climaxul a fost la mall: atatia ipocriti, snobi, parveniti, tarani si retardati increzuti nu ai sa gasesti nicaieri.
Am fost duminca la o shaworma si chiar nu am putut manca in liniste. Era foarte aglomerat, am gasit intr-un final o masa libera si apoi din 5 in 5 minute venea cate un dobitoc/dobitoaca si ma intreba daca poate sta la masa, deoarece mai erau inca 3 locuri libere. Poate is eu dereglat, dar in primul rand nu eram singur, iar in al doilea rand, mancam. Cat de prost si disperat trebuie sa fii sa imparti o masa cu altii..mergi naibii in alta parte sau asteapta sa se elibereze una. Oameni prosti si fara obraz. M-am enervat teribil. De acum inainte am sa stau departe de locul ala, ma ales in weekend si am sa merg doar daca e absoluta nevoie, oricum eu nu gasesc haine pe placul meu acolo..de obicei vin pentru shaworma, si cam atat. Am vazut ca se mai vinde si pireu,carnati sau mazare, si chiar ma intrebam: De ce naiba as manca in oras, ceva ce pot manca si acasa? Dar sunt destui clienti si pentru asa ceva.

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru articol, e perfect adevarat ceea ce scrii.Dar in afara de cei de bani gata care de altfel reprezinta o mica proportie, sunt ce(cele) care se duc si se imbraca din bazar cu 1 mil din cap pana in picioare si apoi se duc in mall si-s plini de figuri...fiecare e liber sa-si faca cumparaturile unde vrea, dar macar lasati figurile deoparte.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai bine incerci shaworma de la class...e la doi pasi distanta si esti scutit de aerele de "baiat de bani gata" si "femme fatale" din mall..plus ca e si un pic mai buna zic eu.daca nu-ti place aia,da'o drecului de shaworma ca oricum face rau la sanatate.
    in tudor o sa fie tot timpul plin de fite tinand cont ca e campus,adica majoritatea sunt niste tarani treziti in oras cu aere de domni.zic majoritatea nu toti,in caz ca se trezeste careva sa comenteze ce zic eu aici.:)
    si plus de asta nici un om sanatos nu s-ar duce tocmai in tudor ca sa manance ceva,deci inevitabil intalnesti doar nesanatosi.:)

    RăspundețiȘtergere