3 februarie 2009

De la mers cu cercul la messenger

De multe ori ma gandesc la copilaria mea. Imi aduc aminte de moda, muzica si mai ales desenele animate din acea vreme - si aici ma refer la inceputul anilor '90, asa numita "generatie turbo" denumirea venind de la guma Turbo foarte populara la acea vreme. Printre jucariile "la moda" pot enumera: mersul cu cercul, ce consta intr-un cerc plimbat cu o sarma. prastia cu scoabe, tuburile din plastic si "sagetile" din hartie, injectoarele care erau in locul petardelor, unii aveau si un fel de placa de lemn cu rulmenti (am uitat cum se chema) care era un fel de skateboard primitiv, bineinteles ca sunt mai multe chestii..dar am inceput deja sa le uit.
Desenele animate ma fascinau la varsta aceea,de la testoasele ninja pana la Pif et Hercule. Am gasit chiar pe YouTube cateva secvente din desenele animate difuzate de TVR in acea perioada:










Altele: Saber Rider: http://www.youtube.com/watch?v=YXtQTzJKikg ,
Voltron: http://www.youtube.com/watch?v=1uS5b8aQ6z8 ,
Macron 1: http://www.youtube.com/watch?v=hydiAR_XAd0 ,
Blackstar: http://www.youtube.com/watch?v=l_XYdNE4F6U&feature=related

La capitolul muzica este mai mult de scris, dar ca sa nu va plictisesc am sa va arat doar cateva care mi s-au parut la moda in acea vreme:







Nu le-am asezat in ordine cronologica.

Si cam asta am vazut si ascultat, in mare, cand eram mai mic . Acum noroc cu calculatoarele astea, ca altfel inca plimbam cercul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu