24 februarie 2009

Justitia functioneaza la parametri normali

In cursul zilei de ieri am primit un mesaj pe messenger, de la un vechi coleg care suna cam asa: "romania caracterizata perfect prin 2 citate din presa de azi: 1"Magistratii de la Judecatoria Sectorului 6 au respins, luni, cererea de arestare a interlopului Eugen Preda, implicat in scandalul de sambata seara de la un mall din Capitala.", 2"Maramureş. Femeie de 55 ani, condamnată la 7 luni de închisoare pentru că a smuls trei ţăruşi"
Ii dau perfecta dreptate, se poate caracteriza Romania cu aceste citate, mai exact justitia noastra, bantuita de reforme.

Mai exact despre ce este vorba?

"Întreaga comunitate din Maramureş este revoltată şi s-a ridicat pentru a sprijini o femeie de 55 ani. Mamă a doi copii, aceasta este considerată de magistraţi un pericol social pentru că a smuls trei ţăruşi înfipţi în pământ de un executor judecătoresc. În plus, femeia a fost condamnată la şapte luni de închisoare pentru această faptă.
Marişca Chiş a depus a treia cerere pentru graţierea prezidenţială. Până acum însă, niciun rezultat." Sursa aici.

Apoi:

"Eugen Preda a fost pus în libertate, luni, de Judecătoria Sectorului 6, în legătură cu incidentul de la mall Plaza România, instanţa respingând cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, decizia putând fi atacată cu recurs." Sursa aici.

Concluzia: Interlopu' bataus scapa, iar saraca femeie face inchisoare.

Nu-i asa ca justitia se incadreaza in parametri normali? Nu vad ceva iesit din comun...

Update: Basescu a gratiat-o pe Marisca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu