18 februarie 2009

Gradina zoologica si presa

Iar am facut greseala sa ma uit la cutia neagra cu imagini si sunet pe care o numim televizor.
Imi place sa fiu informat, sa mai aflu o stire, si aceasta dorinta ma impinge sa mai deschid televizorul atunci cand incep stirile.
E greu sa nu observ cat au profitat de moartea lui Marian Cozma. In fiecare zi, veneau cu cate o "noutate", incat mai aveau putin si bagau o camera in sicriul sau. Au profitat de fiecare moment in parte. Sute de reporteri, comentatori si bagatori de seama.
Cristian Tudor Popescu a scris un editorial recent despre acest subiect: "În articolele dure apărute în presa din Ungaria, ţiganii asasini sunt numiţi şerpi veninoşi. Oare cu ce animal ar putea fi asemuiţi jurnaliştii români care i-au băgat microfoanele până-n ochii înlăcrimaţi mamei lui Cozma, întrebând‑o: „Ce-aţi simţit? Ce simţiţi?”. Sau cei care au dat în prim-plan chipul lui Marian Cozma în coşciug, încălcând cele mai elementare reguli ale meseriei batjocorite la televizor prin cuvântul de ocară „deontologi”?"(sursa aici ).
Au reusit sa il transforme, dintr-un handbalist oarecum anonim, cunoscut doar in cercurile pasionatilor de handbal, intr-un erou national. Eu nu auzisem de el pana acum. E regretabil ce s-a intamplat si intradevar merita sa fie cunoscut, nu doar Mutu si Chivu, mai avem si alti sportivi. Trebuie sa mori pentru a fi bagat in seama ca sportiv? Dar jurnalisti si-au aratat adevarata fata,sunt niste fomisti, doar niste animale, relatand fara suflet orice stire despre Marian Cozma, si pomenindu-l ca pe un cuvant cheie menit sa atraga audienta.
Dar nu e prima oara, ei profitand la maxim de orice ocazie posibila. Tin minte ca in alte dati vorbeau despre Becali zilnic, aproape la orice ora, despre Mutu, Chivu, sau vagaboanda de Ciumac. De ce ne intereseaza asa mult vietile altora? De ce ne plac scandalurile? M-am saturat sa vad oameni de cea mai joasa speta la televizor, de balbaieli in direct, de reporteri transmitand aiurea de pe strada (de multe ori nefiind la fata locului), denaturand stirea comentand-o aiurea, de entuziasmul care il au atunci cand prezinta o stire, de trasul de timp, de exagerare, de fetele prezentatoarelor etc.
Ma uitasem chiar si la Capatos cand si-a inceput emisiunea "Un show pacatos" si chiar nu ma interesa. Ce face Zavoranu, Nikita, sau cine naiba, e complet inutil sa aflu asa ceva. Am impresia ca e foarte crispat omul acela, zambeste fortat, parca nu a mai fost la WC de ani de zile. Dar cel mai crispat om posibil, cred ca e Marutza. Omul ala e fals, de multe ori crezand ca e doar un robot. Nimic natural. Ca si cum ar avea un bat in fund, un pistol pus la tampla si apoi ar incerca sa se compoarte natural, dar bineinteles ca nu poate, dar e doar parerea mea personala.
Cat despre prezentatorul de pe sport.ro , ala chiar merita scuipat si injurat, el si tot postul. Ca promoveaza imbecili ca Becali, ii cheama in emisiuni si practic le creaza o imagine.
Un raspuns pentru gunoaiele din presa, intocmite de animale proaste si fara suflet il are tot CTP, in acelasi articol, nu ca nu am fi stiut lucrul acesta, dar cateodata pur si simplu trebuie spus:
"Pentru ce josniciile acestea subumane în presă? Răspuns: pentru rating. Pentru share. Audienţă, tiraj. Adică bani. Există destui inşi care se hrănesc cu durere, cu moarte. Iar presa românească e tot mai mult cateringul lor." (sursa aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu