24 februarie 2009

Probleme la Facultatea de Litere

Cu totii stim ca la Cuza (universitatea) nepotismul e in floare. Parintii tin locul cald pentru copiii lor, nelasand pe altcineva sa ii ia locul. S-a vorbit mult despre regulamentul impotriva nepotismului, mai ales ca profesorii (multi dintre ei ajunsi acolo datorita nepotismului) erau impotriva, ei nemaiputand sa isi ajute plozii. De parca noi ar trebui sa le luam apararea. Sa fim seriosi. Cum naiba sa iau apararea nepotismului? Ce am patit?
Lasand asta la o parte, se pare ca a aparut o alta problema. O suta si ceva de absolventi din promotia 2008 care acum, majoritatea sunt la master sau lucreaza ca profesori au descoperit ca trebuie sa repete anul 3. Complicat nu? Desteptii pro-nepotism de la Cuza au facut ceva ilegal, mai exact au recomandat cu caldura ca studentii sa urmeze o singura specializare...Pentru ca acum, in semestrul II de master, sa li se spuna ca nu au facultatea terminata, asta dupa ce au dat si licenta si titularizarea si tot ce trebuie. Ministerul refuza sa semneze diplome cu monospecializare. Urmeaza acum practic sa faca anul III in paralel cu masterul. Situatie incredibil de stupida. Toti idiotii care nu au tinut cont de legislatie ar trebui demisi, pentru incompetenta. Culmea tupeului e ca au incercat sa dea vina si pe studenti ca nu au fost atenti. Atenti la inscrierea intr-o facultate de stat? Niste oameni retardati si precum am spus intr-un articol anterior, mai sunt si ingamfati. Poate o flegma intre ochi i-ar aduce cu picioarele pe pamant.
Probabil va ganditi ca sunt student la Litere, dar nu sunt. Pur si simplu ma enerveaza prostia. Si cineva foarte apropiat mie se afla in situatia de mai sus. Eu sunt de parere ca nepotismul nu ar trebui sa exista in institutiile de invatamant, deoarece prin aceasta metoda pot aparea reactii in lant. Odata cu profesorii slabi apar si elevii slabi...si e pacat. Totodata sunt impotriva Bologniei, care cred ca e un sistem prost, prost implementat si trebuie imbunatatit de urgenta. Nu e in folosul studentului, e impotriva lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu