2 martie 2009

Cine crede ca va fi sfarsitul lumii in 2012?

Am vorbit de curand cu un vecin de al meu, care a spus o fraza foarte interesanta:"Ce mai conteaza? Oricum va veni sfarsitul lumii in 2012!". Si a spus-o intr-un mod foarte serios, deoarece nu e genul de om care sa glumeasca. Omul chiar credea ce spune. Internetul e plin de asemenea articole, despre sfarsitul lumii care va veni in 2012. Se vorbeste de cativa ani buni, despre asta ajungand sa se faca si foarte multe documentare, iar in curand va aparea si un film, inca unul cu buget foarte mare, ce va aparea si la noi prin noiembrie anul acesta (trailerul aici ).
De unde agitatia asta?
Textul sacru al nativilor mezoamericani, prevede in viitorul imediat un eveniment cosmic cataclismic, ce va marca finalul civilizatiei cunoscute si nasterea uneia noi. Acesta va avea loc, conform calendarului mayas, in 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) *, corespunzator datei “noastre” de 21 decembrie 2012. Anul 2012 va marca trecerea la o epoca mai spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter'". Sursa: paranormal.ro si ziua.ro
Se pare ca si Nostradamus a prezis ceva, ca intre anii 2006 si 2012 va fi cel de-al III-lea razboi mondial. Si cred ca de aici au mai aparut si alti prezicatori, cu idei foarte asemanatoare.
Tin minte ca si in 1999 se prevedea o apocalipsa, apoi in 2000, si probabil si in alti ani. Nici nu vreau sa stiu ce speriati erau oamenii prin anii 666, sau 999 sau poate anul 1000 sau 1666.
De ce apar asemenea preziceri sumbre?
Pentru ca se cere. Totdeauna au existat oameni care sa asimileze aceste "preziceri". Pe scurt, orice legat de apocalipsa se vinde: se scot carti, se fac filme, documentare, emisiuni pe acest subiect, mii de reportaje, apar experti in acest domeniu care sa castige si ei de o paine. Intr-un timp, erau la moda extraterestri, apoi a mai fost cu gaura neagra. Oamenii asteapta stiri de genul, senzationale cu implicatii majore. Numai gandul ca am putea muri in anul x, inspaimanta pe oricine, macar in subconstient, fapt ce il determina sa urmareasca si mai multe stiri despre acest subiect. Bineinteles, ca trebuie sa lasam un loc si pentru: "dar daca o sa fie?", pentru ca pana la urma totul e posibil. Nu ne ramane decat sa asteptam, poate cine stie, cu aceasta criza economica, chiar vor fi foarte multe razboaie, fapt ce ne-ar conduce la propria distrugere. Poate nu un asteroid sau un alt eveniment cosmic ne va distruge, ci poate ne vom autodistruge. Pana atunci as vrea sa propun oricarui om care sustine cu tarie aceste teorii apocaliptice, daca ar accepta un glont in cap, in cazul in care teoria lui nu e buna si nu o sa murim in 2012? Eu pot astepta...chiar am sa lustruiesc si glontul pentru orice eventualitate. Dar nu cred ca ar accepta careva. Oare de ce?


Un comentariu:

  1. Foarte bun articolul!

    Eu nu cred ca in 2012 va fi sfarsitul lumi, pt ca dupa cum ai spus, si in 2000 se zicea ca vine apocalipsa si nu a fost asa.

    RăspundețiȘtergere