4 ianuarie 2009

Iasul are ceasuri cu GPS

Opt ceasuri mari in intersectii importante
Echipamentele, cu doua si cu patru fete, au fost deja cumparate de Primarie.
In Iasi vor fi instalate opt ceasuri stradale. Echipamentele au fost deja achizitionate de Primarie de la firma Apel Industries din Arad. Contractul are o valoare de 361.000 lei.
"Unele din ceasuri sint deja in drum spre Iasi. Am stabilit zonele in care le vom monta. Am cumparat ceasuri de doua tipuri. Astfel, avem cinci ceasuri rotative, cu doua fete, si trei ceasuri cu patru fete", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.
Primul tip de echipament va fi montat in Piata Unirii, Piata Voievozilor, esplanada Oancea, Gradina Copou si in fata Corpului B al Universitatii "Al.I. Cuza". Celelalte trei ceasuri vor fi puse in Piata Eminescu, Podu Ros si pe bulevardul Carol I, in fata Parcului Expozitiei.
"Ceasurile se vor regla automat prin GPS. Cele rotative vor trebui sa fie alimentate cu energie electrica tot timpul, iar celelalte doar pe perioada noptii. Vor fi ceasuri clasice, nu digitale. Cele cu patru fete au latura de un metru. Sint patrate", a explicat Chirica. El a mai spus ca toate obiectele stradale urmeaza sa fie montate pina la sfirsitul acestui an.
Sursa: Ziarul de Iasi

Primaria a rezolvat toate problemele. Nu exista nicio groapa in asfalt. Nu este urma de boschetar in tot orasul (poate doar in centru sunt cateva zeci). Rata criminalitatii a scazut in totalitate. Pensionarii traiesc precum niste boieri. Avem cele mai mari salarii din tara. Economia infloreste pe zi ce trece. Chiar nu avem nicio problema in tot Iasul.
Poate doar una: nu avem ceasuri cu GPS . De multe ori stau si ma intreb: Oare de ce nu a montat primaria si un ceas cu GPS?
Bineinteles, ca sunt de acord cu aceasta decizie. In viitorul apropiat, probabil urmeaza sa aduca si ceasuri cu cuc si GPS.
Am o intrebare pentru Dl Chirica (daca il pot face domn, in minte imi vin alte cuvinte):
Mama ta nu te-a invatat sa nu cheltui banii aiurea, pe prostii? Mai ales banii altora?

Un comentariu: