30 mai 2009

Gura pacatosului...

Sau mai degraba spus indicatorul pacatosului...

In Iulius Mall de ceva timp, s-au deschis niste magazine chipurile smechere si de prestigiu. Nu vreau sa spun denumirea magazinului de haine, dar va pot spune ca este impartit in 2: Pentru barbati si pentru TaRFe TRF. E amuzant si probabil doar o coincidenta, dar poate asta e adevaratul target.

29 mai 2009

Dragut sau inspaimantator?

Recunosc ca am vazut prea multe filme de groaza, dar nu stiu totusi ce sa cred cu imaginea de mai jos...imi aminteste oarecum de "Silent Hill"...

Desi au adus o fetita draguta, nu au reusit decat sa creeze un afis sinistru. Cu fondul ala alb, cu trandafirii rosii precum sangele si faptul ca au pomenit de viitor, ma face sa cred ca urmeaza o apocalipsa...

18 mai 2009

Imi este mai mult mila de animale, decat de oameni

Probabil acest articol este ultimul pe care il scriu. Ma las de blogging, ma las de anonimat, nu am castigat nimic, nici prieteni nici dusmani, dar poate asa e mai bine. Poate doar lipsa mea de talent in ale scrisului a alungat vizitatorii sau pentru simplu fapt ca am vrut sa fie un blog pentru oameni inteligenti. Nu conteaza!


M-am saturat sa scriu despre hotii, despre parlamentari, despre stirile noastre cu multa propaganda, aceste stiri minunate care in vreme de recesiune, o perioada care va fi din ce in ce mai grea pentru un stat lipsit de economie si imbibat cu oameni corupti care fura chiar si atunci cand sunt putini bani, aceste stiri vorbesc despre Basescu si altii care nu fac nimic altceva decat sa minta. Satul de o tara care accepta ca orice sa se rezolve prin plicuri date pe sub mana, satul sa scriu despre asta. Stim cu totii in ce tara traim (si aici ma refer la cei, putini ce-i drept, inteligenti) si nu are rost sa vorbesc despre asta sau sa repet. Da, traim intr-o tara de cacat.

Poate ca titlul nu va spune nimic, poate ca vi se pare un cliseu, deoarece l-ati auzit de foarte multe ori, dar spun asta pentru ca oamenii sunt rai, pentru simplul fapt ca nu pot avea mila fata de oameni rai, dar de animale pot avea, pentru ca fata de noi, ele sunt nevinovate. Nu am mila fata de acei oameni care nu au pic de bun simt, care sunt nemilosi si care se cred centrul universului. Daca ar fi ca toti acei oameni sa moara, putin mi-ar pasa.

Poate e un pic cam anormal ca un blog sa ia sfarsit, sau poate e anormal sa scrii "The End" pe un blog, dar tocmai asta s-a intamplat. Poate ne vom intalni candva fie pe un blog, sau de ce nu chiar pe strada, sau intr-o crasma, din Iasi bineinteles.
Daca il mananca pe vreounu/a sa ma contacteze, id-ul meu e myiasi@yahoo.com
Multumesc tuturor celor care au citit articolele din acest blog.

PA!


11 mai 2009

Misoginul din mine

Misogin inseamna ca urasti femeile, adica toate. Dar daca urasti doar o parte din ele cum se numeste acel om?

Daca deschid televizorul si dau pe un post cu numele de Euforia Tv/Antena4 vad acolo 2 emisiuni care ies in evidenta: Shoppingul pasiunea mea si Inelul cu diamant.
Oricat de beat as fi nu mi-ar veni greu sa observ ditamai prostia din aceste emisiuni: invitate proaste, prezentatori si/sau juriu de aceeasi calitate. In acele momente (cand ma uit la acele emisiuni) ma gandesc daca sunt sau nu misogin... Daca e sa cred ca femeile sunt asa cum sunt prezentate in acele emisiuni cu siguranta as fi cel mai mare misogin cu putinta. Dar din fericire nu cred asta. Poate asa sunt vreo 98% din ele dar nu cred ca sunt toate la fel.
Copchilele proaste din Shoppingul pasiunea mea ma tem ca deja sunt modele pentru altele, incurajandu-le sa dea o multime de bani pe niste toale din mall chiar daca au un aspect ciudat si de mult ori nefiind deloc atragatoare pentru persoanele de sex opus, iar incurajarea prostitutiei (un pic mascata) in emisiunea Inelul cu diamant, dand idei de tot felul domnisoarelor dornice sa iasa din saracie. Sunt emisiuni pline de prost gust, niste exemple proaste cu oameni prosti. Niste fete care nu au niste gusturi dezvoltate si nici creierul suficient de dezvoltat de altfel cu siguranta vor lua notite in timp ce se uita la aceste emisiuni. Si eu am dat exemplu doar 2 emisiuni, ele fiind mult mai multe...

Revenind la misoginism trebuie sa va spun ca nu imi plac curvele. Si aici nu ma refer la alea care stau la marginea soselei si sunt pline de boli si acnee, ci ma refer la acele fete/femei care nu cauta altceva decat un barbat cu bani, ea nu primind bani pe ora ci in timp..contra unor prestatii mai mult actoricesti decat sexuale. Urasc acele femei care se culca cu unul pentru simplul fapt ca are masina de lux, de parca ar urma sa ii dea ei masina. Urasc acele femei care iti spun in fata ca te iubesc, iar pe la spate te vorbesc ca esti un sarantoc... si mai ales urasc acele femei care accepta tot felul de cacaturi din partea sotului, doar pentru ca el are bani. Pana la urma asta meritati.

De multe ori, singura persoana vinovata e chiar mama lor care nu le spune altceva decat: ".. sa gaseasca unul cu bani. Lasa iubirea ca asta vine in timp. Tu ia si te f..e cu el ca sa te placa."
Am fost mai demult martorul unei asemenea scene chiar pe strada, unde o tiganca ii spunea clar si raspicat fiicei sale : Ori la f...t, ori la cersit! Si daca mama, institutia suprema, persoana pe care o admiri, iti spune asa ceva, banuiesc ca nu ai de ales decat sa o asculti.

Mereu aud ca la noi sunt cele mai frumoase fete si sunt complet de acord, dar in ziua de azi, ca barbat, trebuie sa ai mare grija ce fata iti alegi, pentru ca daca la inceput o f..i tu, la sfarsit s-ar putea sa te f..a ea. In ziua de azi mai putin cu iubirea...

.....si imi cer scuze pentru limbaj!

10 mai 2009

Blogmania si reclama la BMW

De cateva zile bune, newsiasi.ro, mai precis blogmania.ro, site-ul lui Iulian Micu s-a gandit sa scoata niste bani frumosi profitand de bloggeri. Ideea de baza era sa introduci scriptul lor, care nu era decat un link catre site-ul lor, prima oara a fost newsiasi, acum e blogmania, dar de ceva timp incoace, acel script face reclama la tradomotors, firma fiului parlamentarului Traian Dobre care a fost si este director Comat.
Doresc sa spun ca majoritatea din Iasi au BMW-uri second hand, deci nu sunt cumparate de noi, nu pentru ca nu ne-ar place sa avem cu totii unul nou ci pentru ca SUNT SCUMPE! Cu siguranta e criza acum si se vand si mai rar decat inainte, dar eu ca posesor de blog nu sunt interesat sa fac reclama la aceasta firma pentru ca nu am niciun profit de pe urma acestei actiuni!
Iar concursul, daca e sa ma intrebati pe mine, este penibil. Dati un BMW ca premiu daca tot e concurs, nu guest experience. Cu ce naiba ma ajuta aia?

Melodii care suna la fel

De cand a aparut Inna-Hot (Play and Win) tot apar pe piata melodii care suna la fel, adica au acelasi ton in fundal. Nu sunt expert in muzica, dar imi place sa ascult atat muzica noua cat si muzica veche cu 2 conditii: sa fie de calitate si sa fie originala.
Sa va dau cateva (sunt si mai multe) exemple cu melodii care cred eu ca seamana intre ele:






Nu spun ca nu sunt melodii reusite, clar ca s-a muncit la ele, dar parca s-a folosit aceeasi orga...

Melodii mai interesante (nu stiu cat de originale sunt) nu neaparat si frumoase (nu sunt genul meu), dar interesante:


2 mai 2009

Un subiect sensibil: Biserica

Multi se feresc sa vorbeasca despre acest subiect deoarece stiu ca vor supara pe multi. Daca la televizor esti constrans de tot felul de reguli, pe internet ai o anumita libertate si poti vorbi despre orice. M-am gandit sa scriu cateva pareri personale despre crestinism, religie si biserica, ca doar pana la urma eu vorbesc aici despre generalitati.

Legile: De mic am fost invatat cum sta treaba cu Dumnezeu, ca trebuie sa fac numai fapte bune pentru a ajunge in Rai, iar daca fac rau, voi ajunge in Iasi scuze, Iad. Dar se pare ca cel mai urat lucru din toate astea e ca ajungi la puscarie daca incalci legea, care are o legatura cu cele 10 porunci. Multi spun ca daca nu era Biserica eram toti niste criminali si hoti. Ma cam indoiesc de acest lucru. Odata cu evolutia noastra cred ca s-ar fi gandit careva sa dea niste legi, ba mai mult, chiar existau legi si pe vremea lui Iisus. Nu asa evoluate ca acum, dar existau. Deci aceasta teorie pica.

Dovezi: Nu cred ca exista dovezi de necontestat precum s-ar fi intamplat tot ce se spune in Biblie. Ar putea foarte bine ca in cea mai mare parte, Biblia sa fie doar o colectie de povesti, amestecate cu putine fapte reale.

Orasul sfant: Datorita religiei au fost numeroase razboaie si inca mai exista si in ziua de azi in tot felul de tari arabe. Nici acum nu inteleg cum se poate ca "orasul sfant" sa fie o zona cu atatea conflicte. Eu credeam ca ar fi trebuit sa fie ocrotit de o forta divina.

Biserica a insemnat mai mult putere. Cel ce controleaza Biserica, are puterea de a manipula. Nici nu mai spun ca Biserica detine foarte multe proprietati valoroase si numeroase afaceri gen: hoteluri, pensiuni, spitale, semanand mai mult cu niste corporatii, ba chiar mai mult, emit chitante exact ca orice alta firma.. Practic, eu de asta cred ca nu s-au mai reunit bisericile ortodoxe si catolice, datorita terenurilor/afacerilor si neintelegerea privind sefia. Cine este seful dupa ce se unesc aceste 2 Biserici?

Buget: Precum ati observat s-au construit mii de biserici in acesti ani, ba chiar s-a spus la stiri ca vor sa faca 300 de biserici anul acesta. Dar nu va faceti griji, ca doar e din banii nostri. Cei mai multi bani ii primesc de la guvern, mai exact ministerul culturii. Bineinteles ca ar fi fost mai util sa contruiasca orfelinate, azile pentru batrani, camine pentru tineri dar ei au ales sa faca biserici. De ce? Pentru ca Biserica poate manipula populatia, mai ales populatia din mediul rural.

Un exemplu prost de credincios: Cand am mers odata la bunici la tara, la un botez am vazut ceva ce m-a pus pe ganduri. Vecinul bunicilor este un alcoolic, ce isi bate nevasta frecvent, si-a alungat copiii de acasa, dar la botez, la biserica l-am vazut ca pe un mare credincios. Stia toate versurile, toate rugaciunile deci se vedea ca omul mergea des la biserica. Pana la urma, el este doar un betivan, care isi maltrateaza familia, dar in acelasi timp un mare credincios. Si cine stie cati mai sunt ca el.

Despre Stefan cel Mare si Sfant: Cu siguranta a fost un mare conducator, un mare luptator si a adus multe victorii Moldovei. Dar si sfant? E un fapt stiut ca era afemeiat si evident, omora turci. Cum poate sa fie sfant? Adica eu daca omor talibani, pot fi sfant? una din cele 10 porunci este : Sa nu ucizi! unde nu specifica ca turcii pot fi omorati. Bine, si-a aparat tara, dar sa omori si sa fii si sfant? Adevaratul criteriu a fost faptul ca a dat multi bani Bisericii pentru a cladi manastiri. Dar asta ma pune pe ganduri: cine stie cati sfinti ucigasi, talhari sau poate pedofili mai sunt.

La final doresc sa spun ca imi place sa cred in Dumnezeu, dar nu imi place Biserica, nu imi plac cultele religioase, deoarece chiar daca intr-un fel ajuta oamenii sufleteste, se creeaza astfel locuri de munca, nu pot crede "orbeste" in Biserica si scrierile sale. Si cand spun Biserica nu ma refer la cladire, ci la intregul colectiv de oameni care lucreaza in numele Bisericii, la unitatea organizationala. Cred ca poti fi un om bun si un exemplu pentru societate si fara sa fii un credincios inrait.

The Verve - Bittersweet Symphony

Panicatii de la stiri

Am sa incep cu o intrebare: Se mai uita careva la stiri?

De ceva timp incoace tot incerc sa evit televizorul, mai ales sa nu ma uit la stiri. Imi place ideea de a fi informat, de a afla ce se intampla in lume, dar nu stiu daca urmarind stirile de la televizor si aici ma refer la Stirile Pro tv si Observator, Realitatea TV si Antena 3 ma ajuta cu ceva. Devin oare mai informat? Mi-am dat seama ca prea putin. E chiar mult mai relaxant sa nu te uiti la stiri. Daca nu aveti rabdare sa cititi articolul, va explic totul printr-o poza de ce nu cred ca se merita sa te uiti la stiri:

Ce naiba e de comentat la aceasta "stire"? Poate sunt doar eu retardat..dar nu inteleg..de ce trebuie comentat acest "eveniment cosmic" atat de mult timp? Nu e cumva anormal?

A fost interesant sa urmaresc Realitatea Tv dupa cutremurul care a fost la noi. Eu sincer, nici nu l-am simtit. Ma suna deodata prietena si imi spune ca a fost cutremur. Eu: ce/unde/cum? Deschid repede televizorul si am dat pe Realitatea, iar apoi o vad pe Corina Dragotescu cu niste ochi mari, speriata de parca acest cutremur a provocat moartea tuturor din jurul ei. Am spus ca poate doar in Bucuresti a fost cine stie ce cutremur, cand sa aflu ca de fapt nu a fost chiar asa grav, ba chiar Adrian Paunescu (care mi-e antipatic apropo) era in studio cu Dragotescu si incerca sa explice cutremurul cu vorbele lui, de parca ma interesa ce crede el. Nu cred ca era indicat sa fie asa panicata la un mic cutremur. Va dati seama cum reactioneaza la unul mai mare? Ar fi bine sa nu mai prezinte ea stirile de acest gen. Poate sunt altii mai profesionisti.

Niste stiri tampite sunt cele de pe Antena 3. Cand s-a ales presedintele PNL, ei relatau in continuu cate ceva despre asta, chiar si daca nu se intampla nimic, de parca ar fi fost chiar alegerile prezidentiale. Nu stiu cati bani primesc de la PNL, dar e foarte urat sa vorbesti mult despre...nimic. Intr-un reportaj obiectiv ar fi fost normal sa spuna doar cine sunt candidatii, iar apoi sa spuna cine este castigatorul. Bineinteles ca ei vorbesc mult despre un subiect si il lungesc de parca ar fi ceva extrem de important.

Tot la acelasi post am observat ca dau mult prea multe informatii despre principele Radu, care apropo imi este si asta antipatic. De ce? Poate datorita lu' tac'su. Toti stim ca a fugit cu trenurile pline cu aur prin anii '40, stim ca si-a recuperat aproape tot ce i-au luat comunistii (si daca nu ma insel, tot ce avea el era oricum a statului roman) si stim ca nu e asa mandru ca e roman. Avand toate aceste date, de ce sa imi placa fiu'su? E anormal de inteligent? A facut ceva de care noi toti sa fim mandri? E mai putin rupt de realitate decat tac'su? Vine asa cu tupeu ca vrea sa fie presedinte? In fine, revenind la ideea principala, doresc sa spun ca s-a vorbit prea mult despre el pe acest post. Ceea ce nu inseamna decat un lucru: au fost platiti pentru asta.

Un lucru urat care s-a intamplat a fost si cu Gigi Becali. Omul ala a fost aparat de aproape toate trusturile. In special Realitatea. Stirile nu trebuiesc sa fie obiective, impartiale? Se pare ca nu..

Stirile gen: "Micii sfarie pe gratare!" , "Toate statiunile sunt pline"(care de multe ori e o minciuna gogonata) sau stirile cu si despre targuri si expozitii ma enerveaza la culme.

Acum ca vin alegerile chiar ca nu se mai merita sa te uiti la stiri.

1 mai 2009

Filme vazute recent II

My Best Friend's Girl

Am ras foarte mult la filmul asta..chiar daca nu-mi plac comediile romantice, asta chiar mi-a placut, deoarece a fost foarte amuzant. Cine e prost dispus, trebuie sa se uite la acest film.

Fast and Furious 4

Acest film mi-a placut pentru ca se continua povestea primei parti. Fast and Furious 2 si mai ales 3 parca nu faceau parte din aceasta serie.

Criza de gelozie (funny)

Mister elucidat (funny)