27 august 2010

Cum rezolv unele probleme de memorie

Cu riscul de a parea un pic ciudat, am sa dezvalui cum rezolv unele probleme legate de memorie, mai precis cum memorez/notez multe lucruri fara carnetel si pix.  Nu e nimic sofisticat, nimic greu de realizat ci pur si simplu imi folosesc telefonul.

Sa va dau un exemplu: Sa spunem ca sunteti un student sau elev si s-a afisat orarul. Stim cu totii cum se ingramadesc toti sa scrie orarul. De obicei, se ia o foaie, un pix si incepi sa scrii. Eu nu ma deranjez. Am o metoda mult mai convenabila mie (o metoda mai pentru lenesi as putea zice, dar foarte utila). Fiind asa banala aceasta metoda, ma mir cum de nu e practicata de foarte multi.

Metoda e simpla:
Pur si simplu fac fotografii la orar, la tot felul de panouri care ma intereseaza, sau de ce nu, la o mancare pe care am vazut-o interesanta, un local, o oferta intr-un supermarket, programul la medicul de familie, la medicul specialist, programul de la biblioteca, de la primarie, ce trebuie sa am pentru a completa un dosar si va pot da numeroase exemple de astfel de locuri unde trebuie sa notezi sau sa memorezi. E greu sa tii minte atatea detalii. Pur si simplu fac o fotografie si stiu ca am in telefon toate datele necesare. Si nu, nu am un telefon de ultima ora (are doar 2MP) si nici macar nu are autofocus. Dar trebuie sa recunosc ca ajuta sa ai mai multi megapixeli, autofocus si mai ales cablu de date. Deci daca vreti sa ma cunoasteti mai bine, nu trebuie decat sa imi vedeti telefonul, dar deocamdata, doar eu si SRI stim ce se afla in telefonul meu.

Un comentariu: