30 august 2010

Referendum local online sau ii lasam pe alesi sa faca ce vor?

Ideea de a-i pune pe ieseni sa plateasca fiecare loc de parcare, fie el si neamenajat, cred ca ar trebui sa fie picatura care umple paharul. Cred ca a sosit timpul pentru altceva.

Nu cred ca niste oameni needucati/semidocti, lacomi, pusi pe ganduri rele, ar trebui sa ia decizii in locul nostru, si daca o fac ar trebui sa se consulte cu cetatenii.

Credeti ca Nichita stie ce e mai bine pentru noi? sau Simirad, Carlan , consilierii locali/judeteni etc? Normal ca nu stiu. Ei traiesc in alt mediu, ei nu merg pe jos, nu se chinuie sa parcheze o masina pe un trotuar, pe scurt habar nu au cum traiesc cu adevarat iesenii, deoarece ei traiesc in lux. Nu ma credeti? Nu trebuie decat sa le puneti niste intrebari elementare precum: "Tu cat platesti impozitul pe casa?", " Cat costa o paine, dar un litru de benzina?".

Solutia cred ca ar putea fi un site dedicat (sau chiar site-ul Primariei) care sa gazduiasca o serie de sondaje la care sa nu aiba acces decat utilizatorii inregistrati.

Totul poate fi open source-adica gratis (gen Joomla+o componenta pentru votare), iar inregistrarea sa se faca cu toate datele reale ale utilizatorului (CNP,CI,adresa) ce pot fi sincronizate cu baza de date a Politiei, verificate cu un script ieftin sau chiar gratuit (de exemplu sa vada daca este real si scris corect CNP-ul, sau sa nu fie repetat) si in ultima instanta daca nu functioneaza toate aceste lucruri ar putea sa fie verificate personal (datele) de catre angajati primariei care cu siguranta sunt destui.

Multa lume are internet in ziua de azi, iar de exemplu in situatia cu parcarile, va asigur ca o mare parte din soferii din Iasi, au internet si ar vota deoarece este in interesul lor.

Deci totul poate fi simplu si ieftin, fara sa procedezi cum au facut cei din Ministerul Sanatatii, adica sa dai sute de milioane de euro pe o baza de date  pentru CAS ce nu functioneaza (ma si surprinde faptul ca nu au fost arestati cei implicati in aceasta afacere) dar asta e alta poveste.

In concluzie, pentru o hotarare proasta a unui ales impotriva cetatenilor, solutia nu poate fi decat referendumul online (deoarece e solutia cea mai ieftina). Am sa astept un referendum cu intrebarea: "Doriti sa dati 80 ron pe luna pentru a parca masina pe un maidan, nepazita?"

Consider, de asemenea, ca Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei are o putere prea mare si ar trebui demis, iar daca ar avea un pic de onoare (dar nu are) ar trebui sa isi dea demisia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu