27 aprilie 2009

Ziarul si cartea

De ceva timp suntem bombardati cu reclame la ziare care vin impreuna cu o carte. Chiar niste idioti spuneau ca o sa se renunte la asta datorita crizei. Acei idioti s-au inselat. Ziarele au succes datorita cartilor. Editorialele, anchetele sau simplele stiri se pare ca nu sunt indeajuns pentru a vinde un ziar. Poate ca oamenii s-au saturat de mizeriile din ziare?
M-au enervat bilboardurile de la Jurnalul National. Au bagat cate o pseudo diva/vedeta si au pus in fundal niste carti. Ar trebui sa inteleg prin asta ca Andreea Raicu si Mihaela Radulescu stiu sa citeasca? Si ar trebui sa cumpar cartea pentru ca le vad fetele? Asta nu prea cred... Poate e doar o gluma proasta..

O alta mizerie petrecuta a fost cearta intre Adevarul si Jurnalul National legata de "Enigma Otiliei". Va dati seama ca au inceput sa se certe pentru carti? Astia nu se mai intrec in articole de calitate de mult timp.
Off...presa din Romania..probabil exista doar pentru a prosti populatia la alegeri si pentru carti bineinteles...

3 comentarii:

  1. Inca de la inceput vreau sa te felicit pentru blogul de fata si totodata pentru ideile care le transpui aici.Am gasit blogul dumitale din intamplare si m-a atras limbajul simplu si la obiect pline de asemenea de realism, motiv pentru care il citesc cu placere ori de cate ori am ocazia.
    In legatura cu articolul cred totusi ca aceasta camapanie a avut si partile ei bune pentru aceea dintre noi care mai rasfoiesc o carte.Cat despre certurile dintre leaderii acestor ziare si concurenta lor ar trebui trecute cu vederea din multe puncte de vedere.Au oferit carti pentru toate buzunarele , carti atat din literatura romana cat si universala si as putea spune ca arata si destul de bine pt 11 RON.Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult!
    Intradevar pretul cartilor e mic si de aceea trebuiesc laudati, mai ales ca in librarii cartile sunt foarte scumpe. Pacat ca nu avem pretul asta in librarii..
    Dar Mihaela Radulescu si Andreea Raicu facand reclama la carti...e doar parerea mea, dar mi se pare de prost gust.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiindca intr-o mare masura il simpatizez pe Mircea Badea , imi amintesc ca intr-una din emisiuni spunea ca Romania parca are numai doua femei M. Radulescu si A.Marin.Ii dau dreptate si sunt satula de toate aceste pretinse dive ,care nu aveau ce cauta in aceasta campanie sub nici o forma si se putea lucra la un spot tv mai captivant pentru public.

    RăspundețiȘtergere