28 aprilie 2009

Cum sa fii rupt de realitate

Am mers zilele astea pe Lascar Catargi, Copou si strazile adiacente cu scopul de a ma plimba dincolo de traficul si zonele aglomerate ale Iasului. Intradevar sunt niste zone foarte frumoase pentru locuit. Acolo ai liniste, spre deosebire de alte zone. Bineinteles ca am observat si altceva, precum case si masini de lux, gradini frumos ingrijite, parca nici nu eram in Iasi. M-am simtit ca in alt oras.
Si chiar ma gandeam: cum ar fi sa locuiesc in asemenea zone, frumos astfaltate, unde este linistite, sa merg cu o masina de lux si apoi sa merg la birou, pt a "munci"? Ar fi bineinteles extraordinar. Pentru unii nu mai este un vis. Ei pot merge la o vila fabuloasa aflata aproape in centrul Iasului, pot merge cu o masina foarte scumpa cu interiorul plin de piele, pot avea menajere, gradinari si tot felul de servitori. Multi dintre acesti oameni sunt politicieni, primari si tot felul de fosti comunisti de succes.
Dar ce as putea spune in legatura cu asta, in afara faptului ca sunt invidios? Pot spune ca acesti oameni sunt rupti de realitate. Oamenii din jur ii pupa in fund, treaba nu fac (sau daca fac e doar in mintea lor), vad periferia rareori cand sunt doar in trecere, gropile, praful, mizeria, cainii vagabonzi sunt o raritate, iar ei au o parere buna despre ei insisi. Ei probabil cred ca locuiesc in occident.
De ce mai mergem la vot? De ce votam oameni rupti de realitate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu