9 noiembrie 2008

Pirateria este legala?

Pirateria electronică este legală
Românii vor putea de acum descărca liniştiţi de pe internet filmele preferate, cu condiţia ca acestea să fie folosite doar pentru uz personal şi să nu fie comercializate.
Această decizie a venit în urma votului acordat de forurile europene la sfârşitul lunii septembrie, în cazul unui pachet de legi care arată că nu se pot impune restricţii asupra drepturilor utilizatorilor de internet fără un ordin judecătoresc. Acest pachet afectează serios proiectul de lege emis de guvernul francez, care stipulează că descărcările ilegale de fişiere pot fi pedepsite cu întreruperea furnizării de internet, proiect susţinut atât de Sarkozy, dar şi de furnizorii de servicii de internet. În acest sens, preşedintele Franţei a depus o contestaţie împotriva amendamentului parlamentului european, cerând respingerea acestuia. Datele oficiale arată că 68% dintre softurile folosite pe piaţa românească sunt contrafăcute, iar pagubele aduse companiilor IT de pirateria din România se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro de la începutul acestui an.
Cu toate acestea, autorităţile afirmă că nu au existat cazuri în care utilizatorii care folosesc în scop personal materialele descărcate de pe internet să fie puşi sub urmărire sau chiar condamnaţi, această acţiune îndreptându-se împotriva reţelelor de piratare care câştigă bani de pe urma internetului.

E doar o idee vehiculata pe internet sau e adevarata?
Oricum ar fi cred ca pirateria ar trebui sa fie permisa..pentru ca pana la urma un soft piratat are si rol de publicitate..asa devin faimoase softurile..le testezi si spui si la altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu