30 noiembrie 2009

Cum se poate evita frauda electorala

Cu totii am auzit de turism electoral, de toti acei oameni care sunt carati cu autobuzul pentru a vota dintr-o sectie intr-alta. Si nu este o fantezie. Acest lucru chiar se intampla.

Dar lasand asta la o parte, intelegand ca asa e sistemul "democratic", trebuie spus ca exista o solutie. Nici nu trebuie sa fii un geniu pentru a-ti da seama. Solutia o reprezinta calculatoarele. Nu cred ca nu exista o sectie de votare fara macar un calculator, mai ales daca trebuie sa tinem cont ca majoritatea sectiilor se afla in scoli sau in alte locuri publice dotate cu calculatoare. Niste simple calculatoare legate la un server central, ar putea fi solutia turismului electoral.



Ce lipseste? Vointa! Nu se doreste asa ceva, lor le convine sa aduca tot felul de oameni prost educati, care pentru niste mici favoruri ar vota pe oricine, oriunde. De ce sa schimbi sistemul, daca el functioneaza si asa? Mai ales daca nimeni nu se impotriveste...

Un comentariu:

  1. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere