23 iulie 2009

Meciuri cu scandal

In ultimul timp nu exista meci de fotbal fara scandal. Doar nu credeti ca e totul intamplator?

Sunt foarte multe posturi tv de sport in Romania, poate mult prea multe intr-o tara care nu investeste prea mult in sport si care nu are cine stie ce performante.

Chiar daca nu le prind pe toate va pot spune de care am auzit: tvsport, telesport, gsp, sportklub, digisport, la care se adauga si eurosport care e tradus in romana. De toate stirile sportive, de nelipsit in orele de maxima audienta, sau de zecile de ziare si site-uri care traiesc de pe urma "sportului", ce sa mai spun?

E o intreaga industrie care culmea, multi s-au plictisit sau urmeaza sa se plictiseasca de ea. Dar stai ca au gasit o solutie! Scandalurile! Daca scandalurile atrag audienta, ce ar fi bage si inaintea fiecarui meci cate un scandal?

Eu, personal, m-am plictisit si de scandalurile lor, dar apoi de meciurile lor. Nu ma intereseaza din 2 motive: nu castig niciun ban daca ma uit la un meci si faptul ca ei sunt profesionisti in fuga dupa balon si tot reusesc sa greseasca si sa piarda, ma fac sa imi pierd de tot interesul pentru meci. Trebuie sa recunosc ca, daca fotbalul romanesc avea ceva performante imi trezea interesul, curiozitatea.

Revenind la scandaluri, va dati seama ca majoritatea sunt facute in mod intetionat, deoarece scandalurie atrag interes. Cat despre suporterii rebeli, sa fim seriosi. Din cate stiu eu, suporterii aia infocati sunt platiti de catre club, inclusiv deplasarile le sunt platite. Ei exista pe stadion pentru a intari acel spirit de turma. Daca 50-100 de oameni sunt extrem de pasionati de meci pe un stadion, ceilalti au tendinta sa imite..aa da.. si bineinteles sa "incurajeze" jucatorii profesionisti de fotbal.

Stirile despre fotbal sunt pline de scandaluri, reportaje "mondene" si afli tot ce nu te intereseaza. Cand eram mic nu ma uitam la stirile sportive, pe motiv ca nu ma interesau scorurile. Acum nici macar scoruri nu mai sunt ci gagici si scandaluri. Ce ar fi sa va gasiti voi altceva de facut? Lasati reportajele extrem, dar extrem de idioate bazate in general doar pe vorbele lui Becali, si apucati-va de ceva serios, pentru ca alea nu sunt stiri sportive, ci stiri idioate.



Cat despre suporteri, va puteti injunghia, **te pe la spate...mie de ce mi-ar pasa?

Auschwitz-ul caprelor

Cu totii am auzit despre cazul baiatului de 13 ani de la Negruzzi care si-a omorat mama cu un ciocan.

Tatal sau, se pare ca nici el nu e tocmai intreg. Le-a spus reporterilor de la "Ziarul de Iasi" ca a omorat zeci de capre in fata lui, pe motiv ca vecinii erau nemultumiti si socrii intelectuali si ii era rusine de acum cu caprele. Si s-a gandit el sa omoare toate caprele intr-o zi. Poate mi se pare mie, dar sa omori 20 de capre si gaini intr-o zi poate e semn ca nici el nu e tocmai normal. Daca nu esti de meserie macelar si omori 20 de animale intr-o zi, unul dupa altu, cu siguranta pot spune ca nu esti intreg la minte...si se pare ca nici aschia nu sare departe de trunchi.

Articolul din ziar il puteti citi aici.

11 iulie 2009

Reclama proasta, marca Vodafone

Nu e un secret ca nu imi place aceasta companie, dar nu inteleg...de unde atatea reclame proaste?
Pe langa reclamele incredibil de proaste de la televizor cu "mega vedetele" mioritice gen Smiley si Cerebel sau cu baiatul care e trimis mereu la plimbare de una destul de neatragatoare, mai au si afise la fel de proaste. In afisul de mai jos se vede clar de ce spun eu ca e o reclama proasta: desen de 2 lei, incercand sa imite desenul unui copil de gradinita. Daca asta inseamna sa faci reclama, atunci orice copil de 3 ani poate fi directorul unei agentii de advertising. Dar asta e doar parerea mea, poate altora le place..

9 iulie 2009

La iarba verde...

Desi probabil este cel mai frumos si spectaculos loc din Iasi, unde poti vedea atat orasul cat si imprejurimile, acel loc este lasat de izbeliste.






Dotari:
- cel putin exista niste containere de gunoi si niste stalpi, dar fara becuri


Dar problema principala ramane drumul de acces:


Este vorba, bineinteles, de Dealul Repedea (Releu-Bucium).

As putea de asemenea sa vorbesc si despre Lacul Ciric, care nici el nu s-a bucurat de amenajari in ultimul timp.


Nu te poti scalda datorita mizeriei, iar uneori gunoaiele si cladirile parasite creeaza un sentiment neplacut:

Vrajeala de hypermarket

Stiu ca nu e mare descoperire, dar am vrut sa scot in evidenta faptul ca daca nu esti atent, te pacalesc astia de la magazin!
In cazul in care te grabeai sau pur si simplu nu dadeai importanta, nici nu ai fi observat aceasta escrocherie, dar sa privim cu atentie imaginea:

Pretul pe kilogram este de 19.98 RON (199.800 lei vechi). Acea bucatica de cascaval de 400 grame care vine impreuna cu un cadou (pachetel de unt) costa 12.99 RON (129.900 lei vechi).

Daca pretul pe kilogram e 19.98 RON, cum de 400 grame costa 13 RON?

Singura explicatie este ca platiti acel cadou, intr-un mod evident. Practic va prosteste sa le cumparati untul de proasta calitate pe care il au. Pretul celor 400gr de cascaval ar trebui sa fie de 7.9 RON (adica 79.000 lei vechi), deci platiti aproximativ 5 RON (50.000 lei vechi) cadoul lor...

Urat din partea firmelor DELACO si KAUFLAND unde culmea nici nu prea ai ce sa alegi...si nici nu vreau sa vorbesc de asa numitele "preturi psihologice" care ma scot din sarite.

5 iulie 2009

Profitorii

Desi este un subiect despre care nu doream sa vorbesc, se pare ca este inevitabil.
Da, Michael Jackson a murit! A fost iubit/urat, negru/alb, a cantat bine/prost nici nu mai conteaza. Acum tot ce conteaza e sa se profite de pe urma lui.
M-am saturat de atatea reportaje prost facute despre el, de parca ei (reporterii) nu mai puteau de grija lui si tineau asa de mult la el. Daca tineau asa de mult la el, cum se face ca inainte de moartea lui nu se mai difuzau melodiile sau videoclipurile la radio sau tv? Si daca nu castigau bani sau audienta in cazul unora, mai vorbeau despre el? Cel mai probabil ca nu. Nu fac altceva decat sa profite, sa faca audienta cat mai multa, fie exagerand sau scormonind tot felul de prostii despre el, doar de dragul de a scrie ceva.
Aproape orice lucru facut in onoarea unui om, poate fi considerat un gest frumos, dar daca nu s-ar castiga bani din asta? Cati ar mai pomeni numele lui? Toti incearca sa profite de el si in consecinta acesti oameni se numesc profitori, ceea ce nu mai este frumos, ba din contra este un lucru foarte urat sa profiti de un om, chiar si dupa moartea lui.
Banuiesc ca o sa tina mult aceasta "dragoste" pentru Michael a reporterilor, pana nu va mai face audienta.

4 iulie 2009

Greseala de marketing (funny)

Ziarele si radiourile

Intrand pe site-urile ziarelor BZI si Evenimentul, nu am putut sa nu observ reclama intensa la posturile lor de radio online: Buna Ziua Iasi are postul de radio: Radio BZI, iar ziarul Evenimentul are postul de radio: Radio Eve TV.
Pana aici toate bune, dar nu inteleg Evenimentul, de ce se numeste postul lor de radio: Eve TV, adica nu sunt eu un geniu, dar daca e un post de radio, ce cauta cuvantul TV care, presupun eu , provine de la cuvantul televiziune, care e clar ca nu isi are rostul la un post de radio.
Personal nici nu vad rostul la un post de radio a unui ziar, deoarece sunt deja in jur de 18 posturi care se prind in orasul Iasi, multe din ele transmitand si pe internet, dar banuiesc ca asta le aduce mai multa notorietate si cativa banuti in plus.

3 iulie 2009

Terasa din parc..

De curand, o pizzerie pe care o detest, datorita faptului ca ultima oara cand am fost la ei am primit o pizza de grosimea unei clatite (chiar daca era varianta cea "mare" si scumpa) s-a mutat. Problema e ca nu s-a mutat intr-un loc unde se poate amenaja si o terasa. De aceea, parcul din apropiere este o solutie pentru ei.

Tot ei au fost cu ideea unei terase pe un trotuar destul de ingust si acum sunt cu ideea de a face terasa intr-un parc destul de mic. Toate aceste solutii avantajeaza patronul/patronii, dar pe cetateanul care merge pe trotuar sau prin parc nu are cum sa il avantajeze, ci mai degraba sa il deranjeze.
Cum sa mergi pe un trotuar cand trebuie sa te feresti de umbrele, mese si chelneri? Si cum sa stai intr-un parc pe o banca, avand o terasa langa tine ?
Rusine autoritatilor ca permit asa ceva si continua sa dea autorizatie pentru asemenea mizerii!