28 martie 2010

Turnul Bisericii Barboi noaptea

Fotografii cu turnul Bisericii Barboi realizate inainte sa se intunece complet. Nu am modificat pozele, asa au iesit cu aparatul. Si chestia aia mica si luminoasa e luna.


26 martie 2010

Barbatii si femeile pe internet

V-ati intrebat vreodata ce cauta femeile pe Google, in materie de barbati?
Raspunsul poate v-ar surprinde mai ales cand stim ca femeile sunt sensibile, gingase si niciodata niciodata nu ar cauta asta pe Google, dar il gasesti imediat la sugestii:


Iar barbatii e evident ce cauta, in materie de femei:

Blogul saptamanii (II)

Se pare ca sunt pentru a doua oara blogul saptamanii, in 2 ani! Ceea ce nu e mare scofala, deoarece sunt altii care capata acest titlu si de cateva ori pe an gen: proprietarul siteului si sponsorul siteului cu pricina, dar presupun ca se ia in calcul numarul de vizualizari ale articolului pe care il scrii. 
Multa lume a fost interesata de Ciric. Ma bucur ca in sfarsit se va face ceva si cu zona respectiva, chiar trebuia, dar ramane de vazut ce va iesi (poate Nichita se va razgandi si va vinde tot Ciricul, pe nimic).

23 martie 2010

Cum se vede Nichita

Gherghe Nichita: "Am facut investitii cum nu a avut Iasul niciodata. Cred ca merit nota 10 sau oricum o nota mare"
Concluziile lui Nichita pentru 2009
1."Am oferit cetatenilor un oras curat, spatii verzi si parcuri pentru petrecerea timpului liber, strazi si trotuare cit mai bune" Sigur ca da..de asemenea trebuie sa ii multumim pentru strandul demn de un sat
2."Am continuat amplele lucrari de asfaltare si modernizare a strazilor si de reabilitare a cailor de rulare pentru tramvaie, semaforizarea intersectiilor, investitie menita a fluidiza traficul" - Se vede..mai ales cand raman blocat in trafic
3."Au fost modernizate caile de acces pentru pietoni" Va dati seama..acum avem acces la treceri..
4."Imbunatatirea iluminatului public si prezenta pe strazi a unor efective sporite ale Politiei Comunitare au fost de natura a spori siguranta cetateanului" - Hai un pic noaptea prin Pacuret sau eu stiu..alte cartiere mai "interesante"
5."Blazonul cultural al Iasului a fost onorat prin organizarea unor manifestari academice de anvergura nationala si internationala" - Nu numai ca nimeni nu a auzit de astea, dar pe plan general si in mod practic sunt irelevante.

Sursa: newsiasi

El asa se vede, dar noi stim mai bine. Noi cei care traim in saracie, nu avem unde sa ne angajam, ramanem datori la stat pentru tot felul de taxe si cumparam cu greu mancare, ne inghesuim in mijloace de transport murdare ce ajung cu greu in statie, platim servicii scumpe, ne scaldam intr-un strand demn de un sat amarat, neavand nici macar o piscina interioara-chiar daca Iasul e al doilea oras ca marime dupa numarul de locuitori, avem pavele, dar nu avem drumuri si lista poate continua..
Intradevar esti de nota 10, poate 11 in cazul in care nota maxima ar fi 1.000.000

22 martie 2010

Publicitate politica

Navigam pe internet cand mi-a atras atentia o reclama Adsense. Era in format flash si spunea: "Vrei sa salvezi mediul de la dezastru? Vino in PSD, acum!".
Asta e culmea..PSD-ul si mediul. Poate e o gluma proasta, sau poate cei din PSD au folosit prea multa sare de baie..





Cu aceasta ocazie mi-am adus aminte de un alt spot, din 2008, tot PSD, in care Nichita spunea cam asa: "Pana in 2010, Iasul va avea cele mai bune drumuri din Romania!"
Acum ce sa spun...Nu stiu cum e asfaltul din celelalte judete, dar in Iasi e destul de distrus, mai ales datorita asfaltului de foarte proasta calitate folosit.



 

Partea buna, sa zicem, e ca suntem plini de pavele inutile, de zici ca cineva a donat o groaza de pavele si acum Nichita nu mai stie ce sa faca cu ele decat sa le imprastie in tot orasul. Cu siguranta nu le-a "donat" nimeni, dar trebuie sa fim recunoscatori ca macar am primit ceva in schimbul banilor cheltuiti aiurea.
As avea chiar si cateva intrebari in legatura cu pavelele:
1.Chiar erau asa necesare pavelele?
2.Nu cumva au fost cumparate la suprapret?
3.Stie cineva cam cat o sa tina aceste pavele?

21 martie 2010

Ciricul in ziua de azi

Am fost azi la Ciric si trebuie sa recunosc ca ultimul lucru pe care l-am simtit a fost placerea de a iesi in natura. Natura pot spune ca a fost infectata de manele, miros de mici si nelipsitele gunoaie. De asemenea, motoarele turate la maxim si masinile de lux ale unor nespalati folosite pentru plimbari prin zonele aglomerate m-au scarbit impresionat, iar in cazul in care ma plictiseam aveam o multime de caini vagabonzi  care imi puteau tine companie.
Apa e si mai misto: eu cred ca exista o echipa de specialisti care au grija in permanenta sa nu scada concentratia de urina sub 99%...noroc de indicatoarele care imi spun sa nu ma bag in apa, ca altfel sigur ma scaldam.  Da..nu mi-a placut deloc la Ciric.

Daca va concentrati, probabil puteti auzi si manelele din difuzoarele masinilor.

19 martie 2010

Pe astia ii intalnim oriunde

Pe astia ii intalnesc pe strada, in trafic, la scoala, in magazine, la biserica si mai ales, chiar daca nu merg, cu siguranta i-as intalni la sectia de votare.
Ma bucur ca multi din ei fac/au facut si copii, ca nu cumva sa se piarda gena minune!





Mandru ca sunt roman!

Cel mai enervant videoclip

Ce pot considera enervant? Pai melodia, femeia care canta, videoclipul in intregime..si cam atat.


16 martie 2010

Fetite dulci, ca-n...Romania

E criza, asta o stim cu totii, iar unele meserii devin din ce in ce mai cautate.
Poate datorita lui Boc ca nu se gandeste la revigorarea economiei, poate fata de mai jos visa de mica sa ajunga ce e acum..cine stie.
E usor sa iti vinzi trupul..mai ales in ziua de azi cand demnitatea nu mai inseamna nimic.
E interesant cate aptitudini are fata asta. Desi e trist, trebuie sa recunosc ca m-a amuzat treaba cu "Depinde"...


Mesaj catre administratorul site-ului cu pricina: Alea sunt dame de lux cum sunt eu un rinocer.
Mesaj catre Politia Romana: Mai dati si voi cate un search pe Google, ati fi surprinsi ce puteti afla!

Nu suntem egali

Alocatiile pentru copii

Primul lucru care s-a intamplat cand s-a spus de taierea/micsorarea alocatiei oferite de stat copiilor cu bani, oamenii au sarit cu gura: "Toti copii sunt egali! Statul trebuie sa ii ocroteasca pe toti, si sa le ofere bani in mod egal." Mi-a placut ca putini au fost impotriva. Toti au preluat ideea populista precum suntem toti egali, fara sa gandeasca catusi de putin.

In primul rand, noi nu suntem egali. Sub nicio forma! Si asta inseamna ca nici copiii nu sunt egali intre ei. Suntem egali in ceea ce priveste structura corpului, dar la restul mai putin. Poate daca mergem pe principiul: Suntem egali, unii mai egali decat altii.

Sa va explic de ce copilul bogat nu trebuie sa primeasca alocatie decat doar daca saraceste:

Diferenta intre copil bogat si copil sarac:

Copilul bogat mananca de exemplu pastrama, salam de Sibiu, somon, multe fructe scumpe etc. Cel sarac, poate niste parizer, un salam ieftin usturoiat si cartofi prajiti.

Copilul bogat este adus de obicei de parinti la scoala, cu masina. Cel sarac merge pe jos sau se urca in unul din mijloacele jegoase de transport in comun.

Copilul bogat nu are ce face cu doar 40ron si deci nu ii pasa. Celui sarac ii pasa de cei 40 ron si inca mult.

Si in concluzie, cum sa fie egali? In cazul in care saraceste cel bogat, desigur, poate primi alocatie. Dar pana atunci de ce sa ia de la stat, chiar si suma infima de 40 ron. Asta bineinteles intr-un stat sarac, pentru ca in cazul in care eram cu totii bogati, si eram egali, cu siguranta nu se pune problema sa nu se acorde alocatie tuturor copiilor.


Acelasi lucru e valabil si la noi, cei mari:
Va puteti considera egal cu un om foarte bogat in cazul in care sunteti sarac? Sau egal cu un om sarac in cazul in care sunteti foarte bogat? Cu siguranta ca nu! Nu suntem egali nici in fata justitiei, nici la supermarket, nici in fata altor oameni..
De asemenea imi plac si cei care spun: "Dar cei bogati au muncit mult sa ajunga acolo!"
Pai defineste munca!
20-30 de ani de muncit pe camp sau intr-o turnatorie nu inseamna munca? Acei oameni nu merita? Sau trebuie sa ai si doua capete pentru a ajunge bogat?
Nu conteaza doar munca, conteaza si educatia care de exemplu azi costa si costa mult. Noi am reusit sa tranformam simplul fapt de a avea o facultate in ceva banal si deci necesita mai mult de atat, inca o facultate, un masterat si un doctorat. Dar asta tot nu te face bogat. Poate mai este ceva...
Statul trebuie sa ii ajute mai mult pe cei saraci pentru a se descurca, nu doar pe cei bogati. Precum vedeti, in momentul de fata exista o prapastie intre noi, cei saraci si cei bogati, iar statul este singurul vinovat de acest lucru, neimpozitandu-i corespunzator pe cei bogati, care sunt prea ocupati cu egalitatea.




P.S.: In cazul in care esti bogat oricum ti se rupe de cei 40RON, asa ca nu ai de ce sa te zbati atat.
Dar daca esti ca in imaginea de mai jos, probabil ai nevoie de alocatia copilului.

Stirile Pro TV

Poate titlul de Stirile Pro Tv nu e asa potrivit..m-am gandit mai mult si cred ca ar merge titlul de Esca Show...adica cum a fost Teo Show..dar cu lucruri reale. Spun Esca Show deoarece e printre putinele emisiuni ce imbina moartea tragica a sute de oameni cu Valea Prahovei, targuri, expozitii si tot felul de reclame care mai de care. Ceea ce e ok..pana la urma e vorba de audienta si de facut bani.


Bine..trebuie sa recunosc ca nu imi place Esca deloc...are o coafura invechita, e grasa si o pupa prea mult lumea in fund, ea crezand de acum ca e buricul pamantului..si mi-a displacut si mai mult atunci cand a spus intr-o emisiune Apropo Tv ca ea nu manca Eugenii deoarece parintii i-au spus ca e pentru oameni saraci. Ceea ce m-a ajutat sa imi fac o imagine destul de buna..



Un alt aspect interesant la Stirile Pro Tv e cum isi fac unii imagine..si aici ma refer la doctorii care cheama imediat reporterii. Si ii stim cu totii care sunt...sunt la granita intre: ingeri salvatori si nemernici egoisti care isi fac imagine cu necazurile altora.

Solutie pentru transportul in comun iesean (funny)

Din Rusia:



Multumesc Alexandra