16 martie 2010

Industria Iasului

Cand vorbim despre industria Iasului la momentul actual e ca si cum am vorbi despre nimic. Dar daca vorbim despre industria Iasului din trecut, deja vorbim de niste lucruri interesante.

Din ciclul: Va mai aduceti aminte?

Lactis Iasi- o fabrica foarte mare cu multi angajati, ce produceau produse lactate pentru ieseni. Aveau chiar si propriile chioscuri prin care isi distribuiau propriile produse. Precum stim, dupa revolutie, iesenii nu mai cumparau lapte. Nu erau interesati...de ce sa bem lapte? Iesenii nu consumau nici iaurt, nici smantana si in consecinta Lactis Iasi SA a dat faliment, construindu-se altceva in loc.
Bineinteles ca suntem interesati de lactatele produse in alte localitati, precum Alba Iulia.

Zimbru Iasi - un alt fapt stiut este ca iesenii nu beau bere. DELOC. Nici macar un strop. Noi bem doar minunata apa de la RAJAC. In consecinta, Zimbru SA a dat faliment.

Fabrica de ulei Unirea - ce sa mai vorbim..ca doar noi nu consumam ulei cu atat mai mult sa exportam.

Turismul
Stim cu totii cat de mult ne incurca strandul si peticul acela de natura impreuna cu teatrul de vara (din spatele Palatului Culturii). Era o povara uriasa. Noi practic nu aveam nevoie de un parc de distractii modern sau de un loc in care sa ne simtim bine care ar putea eventual sa atraga turisti..Nu, asta era ultimul lucru pe care ni-l doream..Avem nevoie de hoteluri si restaurante.

Desigur ne mai incurca cateva lucruri, precum cinematografele alea, Gradina Botanica care pur si simplu nu are de ce exista, Palatul Culturii care nu e decat un nenorocit de simbol al Iasului care sta sa se darame si de ce nu..Antibiotice.


Din ciclul: Noi nu vrem industrie, vrem pavele (montate de Euroconstruct-firma lui Udrea si Cocos)

Doresc sa multumesc orasului Dorohoi pentru ca a produs un geniu de om, un primar exceptional, reales, care stie exact ce isi doresc cetatenii. Nu spun ca numai el a reusit sa faca aceste minunate lucruri Iasului, dar cu siguranta a ajutat. Gigi 4 Ever
De asemenea trebuie sa recunosc ca ii iubesc pe Basescu si Boc pentru ca au reusit sa reinvie industria, sa faca lucrurile sa mearga intradevar in tara.

IRONÍE, ironii, s.f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu