30 noiembrie 2009

Cum se poate evita frauda electorala

Cu totii am auzit de turism electoral, de toti acei oameni care sunt carati cu autobuzul pentru a vota dintr-o sectie intr-alta. Si nu este o fantezie. Acest lucru chiar se intampla.

Dar lasand asta la o parte, intelegand ca asa e sistemul "democratic", trebuie spus ca exista o solutie. Nici nu trebuie sa fii un geniu pentru a-ti da seama. Solutia o reprezinta calculatoarele. Nu cred ca nu exista o sectie de votare fara macar un calculator, mai ales daca trebuie sa tinem cont ca majoritatea sectiilor se afla in scoli sau in alte locuri publice dotate cu calculatoare. Niste simple calculatoare legate la un server central, ar putea fi solutia turismului electoral.



Ce lipseste? Vointa! Nu se doreste asa ceva, lor le convine sa aduca tot felul de oameni prost educati, care pentru niste mici favoruri ar vota pe oricine, oriunde. De ce sa schimbi sistemul, daca el functioneaza si asa? Mai ales daca nimeni nu se impotriveste...

Alte sondaje terminate

Stiu...nu sunt asa inteligente sondajele mele..dar e mai mult pentru amuzament.
La intrebarea : "Va fi Nati Meir presedinte?" se pare ca s-a raspuns in proportie de 83%: Ha ha ha!, iar la intrebarea : "Arata bine Elena Udrea?" Se pare ca raspunsul este unanim: NU

Yahoo Messenger 10 - Cum sa scapi de reclame

Nu este asa diferit de Yahoo Messenger 9, dar are cateva functii noi. Daca sunteti mereu interesat de tot ce e nou, sau daca doriti sa folositi functia de videoapel, trebuie sa il descarcati.

In cazul in care va deranjeaza reclamele de pe el, asa cum ma deranjeaza si pe mine, puteti descarca un mic program (patch) care va ajuta sa scapati de ele.
Din pacate functioneaza doar pentru versiunile de Yahoo Messenger 10.0.0.1102. sau mai jos.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati:
1. Descarcati si instalati Yahoo Messenger 10.0.0.1102. de pe site-ul Yahoo sau de aici.
2. Dupa ce descarcati programul Ad Remover 1.0.4.1 de aici , dezarhivati-l si puneti-l in folderul unde aveti messengerul instalat.
3.Dupa ce instalati messengerul, inchideti toate iconitile cu Yahoo. Puteti inchide de asemenea si browserul de internet.
4. Porniti apoi Ad Remover si bifati casutele necesare (pentru Vista sau Windows 7 trebuie sa dati click dreapta pe iconita programului si sa il porniti cu : Run as administrator).
5. Asteptati sa se aplice patch-ul si gata.

De asemenea, puteti cauta patch-uri si pentru Windows Live si alte versiuni de messenger.

29 noiembrie 2009

Filmul 2012 - O mare dezamagire

Un film pe care l-am asteptat de cand am vazut primul trailer pe YouTube. Si cu siguranta nu am fost singurul.

Nu sunt un critic de film, dar pot spune parerea mea: M-a dezamagit!

E plin cu efecte speciale, dar daca filmul nu are substanta, tot degeaba.
E imbibat cu clisee, multe din efecte sunt asemanatoare celor din The Day After Tomorrow si Independence Day. Il consider un film foarte prost datorita lipsei de profunzime, de suflet, fiind un film foarte superficial. De fapt m-a si plictisit.
Cuvinte cheie: scenariu retardat, personaje banale, efecte multe, conversatii pline cu clisee, si nerealism..mult nerealism..
Oricum, mai vorbim in 2013, cand acest film va fi unul foarte, dar foarte expirat..Asa de expirat incat il va difuza TVR 2.


28 noiembrie 2009

Ecranul LED si nesimtirea

Ecranul LED nu e o inventie noua, e folosita cu succes in strainatate de ani buni. Dar sincer nu ma intereseaza istoria lor. Ma intereseaza faptul ca ele s-au inmultit in Iasi, mai ales acum in preajma alegerilor. Pana acum nimic deranjant, asta pana treci pe langa ele. Fie ca mergi pe jos, esti in masina, in autobuz, e cam greu sa le ignori. Cu siguranta nu ai sa observi reclamele difuzate, deoarece nu sunt asa multe si sunt complet neinteresante. Problema e ca lumina e mult prea puternica, chiar in unele momente poate fi comparata cu un blitz puternic. Pe mine cel putin ma face sa nu cumpar sau ce naiba vand ei acolo.

Dar pentru cei ce se ocupa de aceste reclame, am un mic mesaj: Voi ati vrea sa va orbeasca o lumina puternica? Nu ati vrea sa v-o bagati ? Reduceti din luminozitate, nesimtitilor! Unde suntem aici, in lumea a 3-a?

Pentru a intelege intensitatea luminii, faceti o comparatie intre farurile masinii si ecran.
Poza nu este modificata (cu exceptia scrisului bineinteles) si este facuta cu mobilul (scuze pt calitate) intr-un moment cand nu era complet intuneric afara.

Apropo, e destul de prost amplasat cel de la Casa Modei.

27 noiembrie 2009

Campanie de 2 lei

Ce s-a intamplat cu adevarat si cat de tare l-a batut Basescu pe acel copil? Se poate vedea totul din imaginea de mai jos:


Iar pentru a nu-i infuria pe fanii lui Basescu, am gasit si o poza cu Geoana de cand era mic:

In tot acest timp oamenii o duc din ce in ce mai prost, suntem inglodati in datorii, oameni sunt dati afara de la servici, firmele dau faliment, gripa se extinde, iar reporterii NU isi fac treaba. Multumim pentru toate informatiile irelevante de la tv.

14 noiembrie 2009

Din profil

Poate ca nu ar trebui, dar nu ma pot abtine..

Rar ii puteti vedea din profil, ei avand grija sa arate bine la televizor, sa fie filmati/fotografiati din fata si niciodata din profil. De ce? Pentru ca altfel s-ar descoperi secretul. Dupa multe cautari (pe Google) am reusit sa gasesc cateva poze din profil, pentru a le vedea adevaratul chip.

Bineinteles ca puteam spune ca toti sunt niste mincinosi ordinari si corupti de meserie si ar trebui sa sufere la greu pentru ca ne mint si ne tradeaza in halul asta, dar am ales sa fiu subtil.

10 noiembrie 2009

Browser cu simtul umorului

De la Mozilla Firefox: "Ei, asta e jenant."

Ce-am mai vazut prin oras

La Hala Centrala (Anastasie Panu):

Banuiesc ca are dreptate...


In spate la Vama Veche:

Chiar acolo parcasem..dar am plecat repede.