18 septembrie 2009

Sondaje terminate

Film vazut recent : Walk Hard

Desi nu este un film nou sau faimos, am reusit sa il vad ieri. Un film foarte bine facut, amuzant, fiind o parodie al filmele biografice ale unor mari vedete americane. Actorii au dat tot ce e mai bun din ei, regia de nota 10 si cum spune in reclama: e un film clasic. Glumele nu sunt pe placul tuturor, dar daca iti plac filmele de comedie geniale, nu trebuie sa il pierzi.

4 septembrie 2009

Orase amuzante

1. Orasul, mai bine spus satul cu cel mai lung nume din lume: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - iti da impresia ca cineva a adormit pe tastatura, dar e un nume adevarat. Mai multe detalii gasiti pe Wikipedia.



2. Orasul din Croatia - desi pentru straini nu inseamna nimic, pentru romani da. Cu siguranta se numara printre cele mai amuzante nume de orase pentru romani. Mai multe detalii despre aceasta statiune care dupa parerea mea arata chiar foarte bine, pe Wikipedia.



3. Cel mai amuzant oras nu poate fi decat orasul Fucking din Austria. Mii de turisti cu simtul umorului vin aici doar pentru a face sex sub indicatorul orasului, spre exasperarea localnicilor, fapt pentru care au montat si camere video. Mai multe detalii tot pe Wikipedia.

3 septembrie 2009

Iesenii, satui de transportul in comun infect

Transportul in comun din orasul Iasi, devine pe zi ce trece unul din cele mai proaste din tara si din Europa. Nu stiu ce alta tara din lumea a 3-a mai are asemenea mijloace de transport, dar stiu ce mijloace de transport infecte avem noi.

Sa facem o mica comparatie cu Bacaul, care este si el un oras mare. Cum credeti ca este la ei?

Au autobuze Mercedes, unele din ele cu aer conditionat. Nu au un sistem perfect, dar autobuzele vin destul de des, in general la un interval maxim de 5-10 minute. Ei nu au maxi taxi.




Ce avem noi?


Pe langa faptul ca avem niste autobuze rusesti cumparate la suprapret printr-o firma specializata in tepe, niste autobuze second hand care trebuiesc sa ajunga la casat, mai avem si o flota de microbuze care sunt in cea mai proasta stare posibila! La noi un autobuz/microbuz ajunge in statie in medie din 15 in 15 min. Dar de cele mai multe ori depasesc acest prag, ajungand si la 20-30 min. Niciodata nu s-a facut fata orei de varf!!! De asemenea mirosuri respingatoare se afla in oricare din aceste mijloace.





Toate aceste nu au decat o singura explicatie: Bataie de joc!
Ideea este ca daca se poate in Bacau, se poate si la noi!


Am vazut azi in Ziarul de Iasi un articol in care spuneau ca au scazut incasarile (ceva normal in aceasta perioada a anului), dar nu asta mi-a atras atentia..ci comentariile! (le-am postat in josul paginii pe cele mai relevante)

Sunt foarte multi ieseni ca mine, deranjati de conditiile proaste din mijlocul de transport in comun, de bataia de joc la care suntem supusi.

Eu propun sa fim uniti si sa facem urmatoarele cereri catre autoritati:
- demiterea directorului incapabil de la RATP;
- scoaterea definitiva a microbuzelor;
- oferirea pensionarilor un anumit numar de bilete sau un abonament cu care sa circule doar intre anumite ore;
- micsorarea intervalului de timp la care sa ajunga autobuzul in statie;
- prelungirea programului pana la ora 24
- controlorii si soferii sa fie obligati sa faca cursuri de buna purtare;
- oferirea de conditii mai bune calatorilor, precum caldura iarna si aer conditionat vara;
- investigatii asupra modului de consum a motorinei folosite de autobuze;
- ieftinirea abonamentului;
Avand un mijloc de transport in comun modern, atragator si eficient va impiedica multi oameni sa isi foloseasca masinile personale, poluand astfel mai putin si vom fi in acest fel in randul oraselor civilizate.
Sper ca mai multi oameni din presa sa relateze mai multe lucruri despre bataia de joc a RATP-ului.
Astept idei, propuneri..dar sa facem ceva! Poate un mic protest?

Unele comentarii din Ziarul de Iasi :

V-au scazut incasarile
03/09, 13:13, postat de Eu
Va plangeti ca v-au scazut incasarile.... pai la conditiile oferite e si normal sa va scada si inca ar mai trebui sa scada, da na.... romanul in lipsa de mijloc de transport trebuie sa va foloseasca serviciile si sa va mai dea si bani. Va dau 3 motive pentru care ar trebui sa va scada incasarile si mai mult: 1. Conditiile oferite de voi lasa de dorit. Inghesuiala in masini...aparatele de taxat nu merg etc. 2. Angajatii vostri sunt niste persoane care nu stiu ce e ala respect, care nu stiu sa vorbeasca frumos. 3. Autobuzele merg pana la ora 22, casele de bilete se inchid ba la ora 15, ba la ora 21. In cazul in care eu trebuie sa circul la ora 21:30 cu un mijloc de transport, de unde imi procur bilet? Nu am de unde, motiv pentru care mai pierdeti un client si tot asa. In ziua de azi se merita mai mult sa iti iei masina decat sa folosesti serviciile RATP, macar ajungi cand trebuie si nu iti vorbeste nici un angajat ca la usa cortului. P.S.: Data viitoare cand vad un control care imi vorbeste urat, il leg de bara din autobuz si va dau in judecata
ratp
03/09, 12:48, postat de iesean
solutia la pensionari ar fi: 10 bilete gratis lunar si atat! in felul asta ar merge doar acolo unde ar avea strict treaba: la medicul de familie, la piata, la farmacie etc; in rest sa ne lase si pe noi sa ne folosim de transportul in comun; in felul asta ar creste si rentabilitatea ratp

RE: Scoati gratuitatea la pensionari macar pentru cateva ore
03/09, 11:22, postat de dan
si stiti ce e mai grav?ca nu ne ia nimeni in seama .am sunat la ratp la centrala pt o informatie iar telefonista iti da cu flit,ceri un transfer telefonic la director,dar probabil are dispozitie sa nu faca nici o legatura telefonica cu calatorii,sa nu deranjam edilii din maditatie,e foarte grav ca nu luam masuri noi calatorii,sa nu mai prezentam biletele la control pana nu avem un transport in comun acceptabil.am mers cu un autobuz pana in canta dar nu puteai sa respiri unde e aerul conditionat cu care se lauda directorul cand a achizitionat autobuzele aruncate in alte tari


plecam
03/09, 10:51, postat de student
In curand o sa ajungem sa mergem toti cu masina personala si orasul se va sufoca si mai tare. Uneori astepti in statie si 20 de minute un autobuz, este nesimtire curata, autobuzele nu au nici un orar efectiv, soferii merg dupa cum doresc. Prin alte parti (si aici ma refer la Romania, Bacau spre exemplu) autobuzele au cat de cat un orar, stii ca in statiile importante vin cu o cadenta de 5 minute, autobuzele sunt curate (chiar daca sunt si unele luate la sh dar mult mai intretinute) si unele au si aer conditionat. Plus ca soferii nu conduc de parca ar cara saci de cartofi, nici in Bucuresti nu merg asa de bruscat unde circulatia chiar este nasoala. Plus multimea de pensionari care se plimba de colo colo, inteleg ca este greu pentru ei si ca un abonament este scump dar toti astia care platim efectiv ce sa facem, eu nu am mai prins loc pe scaun pe traseul lu 13 dimineata de juma de an, abonamentele gratuite au ajuns sa sufoce orasul, in loc sa fie sprijiniti oamenii care chiar aduc un venit la visteria orasului, o sa plecam toti din orasul asta imputit si o sa ramana doar administratia impreuna cu pensionarii si tiganii daca conditiile nu or sa se imbunatateasca. Acum mai nou nu mai avem nici apa calda. Oras de lumea a treia.

incasarile se prabusesc... vilele directorilor cresc
03/09, 10:34, postat de crinuta rata
poate sa-mi explice cineva cum la 2-3 ani de Directorat si sefie la RATP unde cica nu-s bani si incasari toti sefutii si directorii isi fac vile de bancheri?? de unde frate?

Toate comentariile pot fi citite aici.

Acest blog a implinit un an

Pe data de 3 septembrie 2008, imi venise ideea de a face un loc unde sa imi vars nervii. Nu am stat mult pe ganduri, am analizat cele 2 site-uri care ofereau gazduire gratuita : Wordpress si Blogspot. Am ales pe cel care imi oferea cele mai multe optiuni.
Desi m-am gandit ca as putea eventual scoate un banut din blog, visul s-a naruit rapid vazand cate click-uri se dau si cam cat timp ar dura sa strang suma minima pentru a-i putea primi in cont. De asta reclamele (in afara de cub) la mine sunt un pic mai ascunse. profit anual: 1,45$ (da, e o virgula acolo: adica un dolar si patruzeci si cinci de centi). Pana la urma nu asta era ideea mea de blog, nu de profit, ci sa imi spun off-ul.

Desi o sa para un articol lung, am sa fac ceva ce probabil doar unii copii sau schizofrenicii fac: am sa imi iau propriul interviu. Pot fi probabil un subiect interesant pentru psihologi si psihiatrii.. Am sa imi raspund singur la niste intrebari, evitand astfel scrierea a altor zeci de articole proaste. Deci sa incepem:

1. Ce parere ai de masonerie?

Cum majoritatea liderilor sunt masoni, cred ca au in principal rolul de a scoate foarte multi bani si de a impiedica oamenii obisnuiti sa ajunga in functii inalte.

2. Ce parere ai de teroristi?

Daca te referi la cei arabi, pot spune ca ii inteleg. Si eu as fi nervos daca mi-ar lua cineva pamantul. Principalul terorist as putea spune ca e Israelul, care din cate am vazut la televizor, cand unii arabi atacau/se aparau cu pietre, israelienii trageau cu mitraliere, omorandu-i fara probleme. Si pentru cine nu stie, Israelul e un stat format nou si cred ca e cauza multor probleme. Asta nu inseamna ca arabii sunt sfinti..religia lor lasa de dorit si felul lor de a aborda...dar nu ma intereseaza prea mult acest subiect si in consecinta nu sunt asa bine informat.

3. Ce parere ai despre romani?

Pasiunea mea..As putea spune ca sunt toti prosti (cu mici exceptii), dar nu am sa spun. Majoritatea sunt indisciplinati, prost crescuti, prost educati..ce doriti. Noi singuri ne distrugem tara, furand cu lacomie, mintind, aruncand gunoaie aiurea, vorbind urat cu oamenii din jur. Singurii responsabili de tara asta suntem noi. Si noi o distrugem. As putea spune ca dupa ce comunistii batrani o sa moara o sa fie mai bine, dar nu cred asta. Multe lucruri se mostenesc, inclusiv comportamentul si mentalitatea.

4. Ce parere ai despre tigani?

Daca te referi la acei tigani periculosi care fura, obliga fetele sa se prostitueze, cer taxa de protectie si altele, ii urasc. Sper sa aiba parte de pedepse dure, eventual sa moara repede sau sa sufere, daca nu aici in tara in care nu prea exista justitie, poate "la Judecata de Apoi" cum spunea cineva..Cat despre tiganii cinstiti, care isi vad de treaba, muncesc, chiar daca sunt putini, bravo lor..sa continue asa..sa vada si ceilalti, sa fie un exemplu. Nu condamn ura romanilor pentru tigani..eu cred ca e ceva normal sa urasti niste oameni care pur si simplu nu cred in ideea : daca faci rele, ajungi in iad. Adica frica de D-zeu. Dar repet, mai exista, foarte, foarte putini si cinstiti, de asta e bine sa faci o diferenta, daca tot esti pus pe discriminari.

5. Ce masina ai?

Am o masina mica, de oras. Unii oameni nici nu stiu ce pierd. Poate ca o masina mica nu arata asa bine, dar te strecori cu ea peste tot, pot gasi aproape oriunde un loc de parcare, se parcheaza usor, iar consumul e foarte mic, eu fiind sarac, ma ajuta asta. Daca ai o masina mare, singurul adevarat beneficiu este ca in mintea ta, te vezi mai smecher ca ceilalti cu masini mai mici.

6. Cum adica sarac?

Sarac in sensul ca nu am o sursa de venit constanta. In acest oras minunat, eu nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca si neavand un loc de munca iti poti imagina ca stau prost si cu banii, dar prefer sa nu discut despre asta.

7. Ce urasti cel mai mult?

Ohoo..e mult de scris la intrebarea asta. Sa incep cu inceputul. In primul rand, tupeul combinat cu prostia. Si aici ma refer la acel tupeu care de exemplu intervine atunci cand un "om" intra in tine si tot el tipa in gura mare si da vina pe tine, gata gata sa te ia la bataie. Pur si simplu imi vine sa iau un topor si sa..
Apoi urasc curvele si mentalitatea de curva. Ma refer strict la fete nu la curve mediatice sau nu stiu ce. Fetele care se cred buricu' pamantului, de parca ele nu s-ar c**a niciodata, care nu ies cu tine decat daca ai bani si tot felul...Din pacate am observat ca acest tip de comportament incepe sa apara la varste destul de mici. Stiu ca exista zicala: sa nu judeci o carte dupa coperta, dar din pacate e total neadevarata. Daca o fata e imbracata ca o curva sunt 90% sanse sa fie una. Daca nu acum, poate mai tarziu...
Presa...de fapt reporterii...alea cu microfonu' si intrebarile lor stupide, Doamne Fereste de stirile sportive, parca sunt facute pentru scoala speciala de copii cu handicap mintal.
Urasc de asemenea si propaganda din presa. Cata propaganda poate exista...
Increzutii - care de multe ori sunt doar copii de bani gata sau niste hoti, pentru ca vedeti dvs. pana in 1990, toti eram egali. Deci astia sunt doar niste parveniti care au furat..dar deja asta e un subiect expirat.

8. Ce parere ai de silicoane?

Mie chiar nu imi plac. Se vede asa clar ca sunt false (la unele). E ca si cum mi-as pune eu un furtun in prelungirea penisului. Stii ca e fals, se vede..nu are farmec. Dar pana la urma, iar ajungem la femeile de mai sus care imi displac..ca doar nu isi pun silicoane degeaba..trebuie sa isi recupereze investitia.

9. Ai iesit vreodata din Iasi?

Cum sa nu...Daca ma intrebi de vacante, am fost mai mult pe la munte, la mare mai putin (de maxim 4 ori daca am fost si niciodata nu mi-a placut) si de 2 ori am fost in strainatate, mai exact in Japonia (dar nu am fost pe banii mei, in cazul in care va intrebati). Cand e vorba de vacanta, eu mereu aleg muntele...poate datorita peisajului sau poate datorita faptului ca nu sunt asa multi oameni, putand astfel sa ma bucur de liniste.

10. Ce parere ai despre Basescu?

Basescu imi lasa impresia ca e doar o marioneta. Dar numai el..toti politicienii care apar la televizor..nu par nimic decat niste oameni controlati de altii. Deseori cand il vad pe Boc la televizor vorbind la pupitrul ala mic a lui de la guvern, cu un stil anume, incercand sa para autoritar si inteles, vorbind rar si raspicat, ma apuca rasul, cu toate ca e de plans ca ne duce tara de rapa..

11. Ce parere ai despre Mircea Badea?

E clar ca omul ala munceste din greu pentru emisiunile aproape zilnice. Se intereseaza, isi face temele..pentru a crea impresia ca ii vine usor sa faca emisiunea si ca stie ce ne preocupa pe noi. Dar cred ca are un efect negativ asupra mentalitatii oamenilor care il privesc, in sensul de deprimare, descurajandu-i sa faca ceva util in viata sau sa mearga la vot.

12. Cum te-ai descrie?

Multa lume nu stie, ca eu sunt mai dur cu mine decat cu ceilalti. Nu ma consider un om destept, deoarece nu am reusit nimic in viata; nu ma consider un om frumos deoarece arat normal; nu ma consider norocos deoarece nu am castigat niciun concurs; nu ma vad un iesean mandru, pentru ca de foarte multe ori am injurat acest oras, idiotii/idioatele din el, oportunitatile pe care le ofera si autoritatile care conduc acest oras (si cu toate acestea tot vreau sa raman in Iasi)...Pot spune doar ca ma consider oarecum normal..poate mai frustrat si mai nervos decat ar trebui.

Si aici se termina interviul - 12 intrebari - cate o intrebare pentru fiecare din cele 12 luni de existenta a acestui blog. Sper ca ati reusit astfel sa ma cunoasteti un pic mai bine.

1 septembrie 2009

Era sa uit..

Desi a avut loc acum mai bine de o luna, nu am apucat sa scriu despre asta, dar trebuie pentru ca e amuzant.

Poate ati vazut prin oras afise cu Iashington sau poate ati vazut/auzit reclame. Pana aici totul in regula, dar partea amuzanta este ca multi si-au ars talpile la un concurs cu carbuni incinsi si asta datorita faptului, citez: "probabil nu a existat atat de multa concentrare". Si probabil ma intrebati ce este amuzant aici. Pai este, deoarece, culmea ironiei, afisele lor constau in niste talpi. Oricum, daca e sa ma intrebati si denumirea de Iashington e stupida, precum am auzit si in liceu : Tomesti City. Ce naiba..chiar asa...

Magarie Cash & Carry

Chappy (hrana pentru caini) exista de ceva timp pe piata romaneasca sub diferite ambalaje. Cei ce au caini mari sau mai multi caini, cumpara de obicei saci de 10kg.

Sacii de 10kg nu sunt o inventie recenta, ba chiar Chappy de foarte mult timp vinde saci de 10 kg, acum ajungand si la pretul de 43-45RON in functie de unde cumparati.

Metro s-a decis sa faca o oferta senzationala: a scos un kilogram din sacul de 10, si apoi a mai adaugat unul, adica 9+1 gratis (au pus eticheta promotionala peste banala inscriptia a cantitatii sacului). Nu am decat 1 cuvant de spus: Handicapatilor!

Sacii de 10kg exista de foarte mult..cum poti spune 9+1 gratis...Doamne Fereste! Ce idioti! Ce strategie e asta? IDIOTILOR!

Intrebare de reporter: Cum ti se par fetele?

Ma uitam acum 2 zile la stiri, cand s-a difuzat un material, propagandistic bineinteles, despre "Formula 1 pe apa" si am sesizat urmatoarea intrebare a unui reporter, adresata unui concurent, evident de origine straina:
"Cum ti se par fetele?"

Aceasta intrebare e adresata de aproape orice reporter, oricarui strain.


Doresc sa le explic unele lucruri, precum ca, aceasta intrebare o adreseaza de obicei proxenetul catre clientul satisfacut/nesatisfacut de prostituatele pe care le are in grija. Daca e un proxenet grijuliu, intreaba clientul: "Cum i s-au parut fetele?". E ca un sondaj de piata, proxenetul vrand sa afle in acest mod daca clientul va reveni si daca va recomanda si prietenilor.

De asemenea, doresc sa ii explic reporterului, ca daca esti asa mandru ca esti roman, nu ar trebui sa te bazezi doar pe fetele alea care se dau pe langa straini, mai intreaba si tu de loc, de oameni in general...nu de fete, care daca tot suntem la acest subiect, trebuie sa stii ca fetele frumoase sunt in general mai scumpe (alea la care te referi) si nu sunt frumoase degeaba (asta daca ai o oarecare experienta de viata). Adica incerc sa iti spun ca fetele frumoase in bikini care se dau pe langa straini, au sanse mari sa coste mult, fie partida, fie pe ora.

Asadar draga reporter, nu mai intreba toti strainii cum i se par fetele, pentru ca e o intrebare extrem de stupida, nici nu mai spun ca strici imaginea putinelor fete cuminti din tara, care nu s-ar culca cu unu doar pentru ca e vedeta, strain sau ca ii ofera o anumita suma de bani.

Saracie

Stiu ca s-a scris deja de ceva timp in Ziarul de Iasi despre "covrigaria" din Alexandru, dar nu am vazut nicio poza. Aici intervin eu. Asta e realitatea oameni buni: nu Basescu, nu Boc, nu Udrea ci statul la coada pentru covrigi calzi si ieftini.