28 aprilie 2009

Blogurile si oamenii din spatele lor

Trebuie sa recunosc ca de cand mi-am facut blog, am vizitat foarte multe bloguri, dar nu am reusit sa urmaresc frecvent niciun blog pentru simplul motiv ca nu-mi plac. Sunt curios din fire, dar nu ma intereseaza gandurile altora chiar asa mult incat sa le citesc. Cateva tipuri de blog intalnite:

1. Bloguri politice

Din nefericire astea predomina internetul. De cand cu popularitatea internetului, politicienii si-au dat seama ca pot manipula foarte usor electoratul scriind tot felul de prostii. Cand vad unu cu pretentii de politician ca isi face blog ma apuca greata. Ce naiba sa citesc pe blogul lui? Ca e destept, frumos cu bani si sa-l votez? Va dati seama ca majoritatea membrilor de partid (de la tineret) intra si lasa comentarii pozitive si nerealiste, rezultand de aici ca a vizita un blog de politician e ca si cum te-ai uita la emisiunile politice: deci cu ce te ajuta? Cu absolut nimic! Pierdeti timpul, intr-un mod neproductiv. Urmariti un film mai degraba!

2. Blogurile adolescentilor

Multe mai sunt din astea...Frustrari, complexe, proasta crestere si/sau alte probleme psihice totul exprimat in scris. Multi dintre ei au si multi vizitatori, probabil unii identificandu-se cu gandurile lor sau poate vor doar sa agate pe cineva, deoarece sunt singuri..naiba stie. Dar spre deosebire de politicieni, vizitatorii lor sunt unii castigati in mod cinstit.

3. Bloguri - agregatoare

Fie folosind copy/paste de pe tabloide, fie folosind un program specializat, acest tip de blog cu un succes temporar poate fi identificat imediat. Nu contine idei proprii, opinii, pareri..doar copy/paste

4. Bloguri de celebritati

Va dati seama ca daca persoana care detine blogul este persoana publica, eventual prezinta si o emisiune TV, deja are un numar foarte mare de vizitatori. Fara munca, poti scrie chiar si HAM si tot ai o groaza de vizitatori si comentarii. E evident ca celebritatea ajuta cel mai mult. Mircea Badea se lauda prea mult cu traficul de pe blogul lui,dar el beneficiaza de reclama gratuita nationala pe 2 posturi tv. In mod normal ar costa mii de euro, dar la el e gratis. Deci...

5. Bloguri celebre

Deja daca spun Zoso toata lumea stie despre ce blog vorbesc. Mie personal nu imi place blogul lui. Scrie 15 articole pe zi cu putine cuvinte. Mai are si stiri copiate de pe diverse site-uri...nu e genul meu de blog.

Mai sunt altii care se cred cei mai smecheri. Urasc oamenii care se cred buricul pamantului, care au o mentalitate de manelist. Daca esti asa smecher de ce mai stai in fata unui calculator ca un fraier? De ce nu te duci in Hawaii si stai acolo pe plaja?

Pe langa bloguri au aparut si o groaza de site-uri care preiau articolele de pe bloguri. Am sa dau un exemplu de un site celebru in Iasi: newsiasi. Ma enerveaza foarte mult site-ul respectiv ca e un evident simpatizant PD-L. Ce inseamna sa creezi un site, iar apoi sa ai 70000 de vizitatori pe luna fara sa scrii macar un articol? Ba chiar sa iti satisfaci fanteziile politice cu el? Doar Iulian Micu stie..

Cum sa fii rupt de realitate

Am mers zilele astea pe Lascar Catargi, Copou si strazile adiacente cu scopul de a ma plimba dincolo de traficul si zonele aglomerate ale Iasului. Intradevar sunt niste zone foarte frumoase pentru locuit. Acolo ai liniste, spre deosebire de alte zone. Bineinteles ca am observat si altceva, precum case si masini de lux, gradini frumos ingrijite, parca nici nu eram in Iasi. M-am simtit ca in alt oras.
Si chiar ma gandeam: cum ar fi sa locuiesc in asemenea zone, frumos astfaltate, unde este linistite, sa merg cu o masina de lux si apoi sa merg la birou, pt a "munci"? Ar fi bineinteles extraordinar. Pentru unii nu mai este un vis. Ei pot merge la o vila fabuloasa aflata aproape in centrul Iasului, pot merge cu o masina foarte scumpa cu interiorul plin de piele, pot avea menajere, gradinari si tot felul de servitori. Multi dintre acesti oameni sunt politicieni, primari si tot felul de fosti comunisti de succes.
Dar ce as putea spune in legatura cu asta, in afara faptului ca sunt invidios? Pot spune ca acesti oameni sunt rupti de realitate. Oamenii din jur ii pupa in fund, treaba nu fac (sau daca fac e doar in mintea lor), vad periferia rareori cand sunt doar in trecere, gropile, praful, mizeria, cainii vagabonzi sunt o raritate, iar ei au o parere buna despre ei insisi. Ei probabil cred ca locuiesc in occident.
De ce mai mergem la vot? De ce votam oameni rupti de realitate?

27 aprilie 2009

Ziarul si cartea

De ceva timp suntem bombardati cu reclame la ziare care vin impreuna cu o carte. Chiar niste idioti spuneau ca o sa se renunte la asta datorita crizei. Acei idioti s-au inselat. Ziarele au succes datorita cartilor. Editorialele, anchetele sau simplele stiri se pare ca nu sunt indeajuns pentru a vinde un ziar. Poate ca oamenii s-au saturat de mizeriile din ziare?
M-au enervat bilboardurile de la Jurnalul National. Au bagat cate o pseudo diva/vedeta si au pus in fundal niste carti. Ar trebui sa inteleg prin asta ca Andreea Raicu si Mihaela Radulescu stiu sa citeasca? Si ar trebui sa cumpar cartea pentru ca le vad fetele? Asta nu prea cred... Poate e doar o gluma proasta..

O alta mizerie petrecuta a fost cearta intre Adevarul si Jurnalul National legata de "Enigma Otiliei". Va dati seama ca au inceput sa se certe pentru carti? Astia nu se mai intrec in articole de calitate de mult timp.
Off...presa din Romania..probabil exista doar pentru a prosti populatia la alegeri si pentru carti bineinteles...

Filme vazute recent

Am vazut cateva filme luna asta, atat bune cat si proaste.
Sa incep cu cele bune:

The Wrestler - e probabil cel mai tare film pe care l-am vazut in ultimul timp. Actorii au jucat foarte bine, scenariul a fost bine pus la punct, iar regizorul a fost genial. Cine ar fi crezut ca un actor increzut de la Hollywood ar putea juca asa bine rolul unui om batut de soarta? Cat despre cum arata actorii... Marisa Tomei la varsta ei arata foarte bine goala, iar Mickey Rourke la varsta lui sa puna atatia muschi? Nu pot spune decat ca e un film excelent. E un film mai mult pentru baieti decat pentru fete. Deci e posibil ca fetelor sa nu le placa. De ce spun asta? Pai am o mica teorie: pentru a fi un film pentru femei trebuie sa apara un fund de barbat undeva prin actiunea filmului, iar pentru a fi un film pentru barbati, trebuie sa arate un fund de femeie, ceea ce se si gaseste in acest film. Bineinteles ca nu se aplica oricarui film.


The International - un film acceptabil de actiune. Multe impuscaturi, conspiratii si cam atat.


Printre filmele proaste pe care le-am vazut recent se numara Wall-E care m-a plictisit de moarte, iar What Doesn't Kill You mi-a irosit timpul. In al doilea film este vorba despre o reportera care isi apara sursa, chiar daca trebuie sa faca inchisoare pentru asta. Apoi aflu la sfarsitul filmului ca sursa e o fetita de cativa anisori care nu putea sa faca inchisoare. Concluzia: o apara degeaba! Iar Wall-E, cu robotelul...Doamne dar plictisitor desen animat!

26 aprilie 2009

14 aprilie 2009

Nesimtire pe strada Lapusneanu

O strada uitata de autoritati, in centrul Iasului. Nimeni nu a renovat nimic, singurile mizerii care se petrec acolo sunt acele targuri de vechituri, care sincer, in afara de farfurii murdare nu vad nimic interesant acolo. Mai nou, a aparut si un weed shop pe strada aceasta. Parca trebuia sa devina centrul istoric al Iasului, din cate imi amintesc? Acum cu un weed shop sigur e centrul istoric. Felicitari autoritatilor si idiotilor care dau bani pe asemenea porcarii.


De fapt printre singurele lucruri care au succes se numara weed shopurile si mini casinourile de cartier. Ce as putea intelege din toate acestea? Ca orasul e plin cu jucatori si pseudo drogati?

Zilele Carierei un esec

Am fost la Zilele Carierei, de la Casa Studentilor, nu pentru a cauta un loc de munca, deoarece sunt mult prea realist ci din curiozitate. Ce am vazut acolo m-a ingrozit:

1. Voluntariatul
Cele mai multe standuri apartineau fundatiilor si asociatiilor ce cautau voluntari. Aici trebuie sa adaug ca la noi in tara, la angajare nu conteaza daca ai facut sau nu voluntariat, daca asta e motivul pentru care doresti sa fii voluntar. Ci sunt total alte criterii. Alta problema ar fi faptul ca mori de foame cu voluntariatul, deoarece prin definitie voluntariatul inseamna sa prestezi servicii gratis. Un alt lucru deranjant pentru mine ar fi ca majoritatea fundatiilor apartin celor mai corupti oameni din Romania.

2. Internshipul
Bineinteles ca AIESEC-ul a fost prezent. Nu mi-a placut niciodata aceasta organizatie, deoarece menirea ei nu este sa ajute studentii, ci pe ei insasi. Incaseaza taxe de la studenti si primesc bani de la firmele angajatoare. Prin internship eu inteleg o forma de angajare fie pe bani putini, fie deloc, deci un fel de sclavagism modern. Ce firma nu ar dori oameni care sa lucreze pe gratis? Toate vor. Chiar daca experienta capatata in internshipuri e cu mult mai importanta ca experienta in voluntariat, tot nu sunt de acord cu aceasta asociatie.

3. Firme suspecte
Pe langa cele enumerate mai sus am gasit 2 firme care chiar pareau sa ofere un loc de munca. Una cauta java developer, deci clar ca se referea la programatori, iar cealalta care parea mai fantoma ca toate. Un mosulet cauta studenti care sa lucreze la firma lui, care se ocupa cu electronice. Va pot spune din surse sigure ca acel mosulet nu e serios.

Daca asta am de ales, eu ca tanar, mai degraba plec din tara...Practic nu era niciun loc de munca. Voluntariatul nu e loc de munca, internshipul nu e tocmai ideal, iar firmele fantoma....doar profita de studenti...

Batrana din fata Mitropoliei

Cati dintre noi nu am vazut-o, pe strada Stefan cel Mare vorbind de una singura?

Nu stiu multe despre ea si nici nu ma intereseaza, ba chiar poza am facut-o pe furis, pentru a nu fi observat ... Vorbeste foarte mult despre politica, se pare ca e fan Becali si cam atat. De ce pomenesc de ea? Pentru ca am impresia ca de acum e un obiectiv turistic. Zilnic sta in aceeasi zona, nu poti sa nu o vezi...

Service-uri auto neserioase: Caremil si Gold and Platin

De multe ori m-am ferit sa scriu despre firme, dar dat fiind faptul ca acest site este un blog, deci un loc unde imi exprim ideile personale am sa pomenesc si firmele, alea neserioase cu care am avut de-a face.
Dupa cum stiti, intr-un articol anterior, v-am spus ca mi-am vandut rabla si impreuna cu banii stransi am fost sa caut una noua. Nu prea am avut de ales, decat intre Chevrolet si Dacia. Nu am ales Dacia deoarece se cunosc problemele cu rugina, nu se ofera garantie la trenul de rulare, iar masina din test-drive avea probleme la directie, desi avea doar 9000km la bord. Nici nu mai spun de faptul ca, fiind satul de Dacie am zis sa merg din prima pe una straina. Am ales un Chevrolet coreean.
Masina ca masina, dar cand vine timpul sa treci pe service, deja sunt probleme.

Sa incep cu Caremil: avusesem o dacie care se tot strica, mai fusesem si pe la alte ateliere, dar apoi am spus sa merg la reprezentanta direct pentru a o repara. Ca doar, fiind reprezentanta trebuiau sa o repare bine. Primul lucru pe care il constati este ca acei oameni de la tejghea nu prea au timp de tine si tu stai ca prostul, deranjandu-i. Toti cei de acolo lucreaza de foarte mult timp, practic de cand s-a deschis Caremilul, sunt ingineri din cate scrie sub poza lor, dar nu asta e problema. Inginerii de la tejghea nu stiu sa vorbeasca frumos. Dar pana la urma tu vii sa repari masina, nu sa ai discutii civilizate. Sa zicem ca trec peste asta. Alta mare problema este faptul ca nu poti vedea cum repara masina. Nu te lasa. Accesul proprietarilor de masini este interzis in incinta atelierului. Te suna un om din cand in cand care iti spune cat costa si daca vrei sa continui. Eu avusesem si probleme la directie si cu franile. M-a costat in jur de 25 milioane piesele "originale Dacia". A fost o suma destul de mare...dar fiind singura masina pe care o detineam si voiam sa o am de buna, am zis: fie! Dupa ce am platit imensa suma pe care cu greu am reusit sa o strang, am luat Dacia si am constatat ca aveam acum alte probleme la directie si frani: masina tremura foarte tare cand puneam frana si mai mult, imi tragea volanul intr-o parte. Am fost din nou la ei, au verificat-o au spus ca e in regula, ba chiar a venit un inginer de la ei cu mine in masina si i-am aratat cum se invarte volanul cand pun frana si el tot nega. Oricat de beat as fi fost atunci, tot mi-as fi dat seama ca acel inginer minte. Dat fiind faptul ca nu am putut vedea cum repara masina, pot spune ca si-au batut joc de ea si de banii mei. Si acesta a fost un criteriu de a nu cumpara o masina de la ei.

Apoi Gold and Platin: desi masina e noua, nu avea nevoie de reparatii, ci doar de o simpla operatiune pe care nu o voi spune, deoarece apoi si-ar da seama cine a fost. Spre deosebire de Caremil, aici ai o fereastra mare prin care te poti uita pentru a vedea cum iti repara masina. Eu am stat 1h si jumatate pentru un fleac, pe care il puteam face si eu, dar fiind in garantie masina, nu aveam voie. Eu chiar ma uitam sa vad ce face mecanicul si am putut observa ca pur si simplu tragea de timp. Era o distractie continua, vorbea cu colegii, cred ca s-a dus de vreo 10 ori sa fumeze si/sau la WC, adica tragea de timp. Nu erau decat 2 masini in service. Nici nu vreau sa stiu cat stateam daca erau 3 sau 4 masini in service. Bineinteles ca eu stateam ca boul si ma uitam...Si mai cunosc si multe alte persoane care se plang de acest service.

Nu pot spune ca doar acestea sunt neserioase, dar cu siguranta pot spune ca majoritatea sunt neserioase. Profita de tine, te rup de bani si rad de tine mai pe fata, mai pe la spate..ca doar noi acceptam. De cate plangeri la OPC este nevoie pentru a intalni un serviciu de calitate?
In unele tari civilizate, daca angajatul nu zambeste clientilor si nu este amabil cu acestia este dat de urgenta afara. La noi, nu numai ca nu ai parte de asa ceva, dar mai parte si de alte lucruri cum ar fi reparatii facute de mantuiala si bataie de joc ce sa mai.

6 aprilie 2009

Tweety

Pentru fanii desenelor animate cu Sylvester si Tweety am o veste proasta.


4 aprilie 2009

Leon

Un film pe care l-am vazut cand eram mic, un film care m-a impresionat si pe care nu l-am uitat. In plus a fost scris si regizat de Luc Besson, unul din favoritii mei. Zilele astea am reusit sa il revad si inca mi-a placut.
Este vorba despre un ucigas profesionist care are grija de o fetita a caror parinti au fost ucisi, demonstrand ca pe langa sangele rece poate avea si suflet.


Becali

Multe posturi de stiri abia asteptau o asemenea stire. Dupa un timp in care nu se intampla mai nimic si totul era plictisitor, audientele scadeau, la fel si tirajele...in sfarsit un miracol. A fost arestat singurul clovn al mass mediei care are succes la public. Un om asa de mult mediatizat incat multi se saturasera de mutra lui a reusit sa reintre in atentia publicului. Acest om binecuvantat de sute de preoti, laudat de mii de tarani, a reusit sa fie arestat.
Nu pot spune prea multe despre asta, dar pot spune ca in sfarsit vad un om foarte bogat arestat. Macar atat. Nu exista oameni foarte bogati cinstiti. Mai ales la noi in tara.
Becali foarte plin de el se credea invincibil si de asta ma bucur ca a reusit sa fie arestat. Chiar daca numai pentru cateva zile.
Tin minte ca intr-o emisiune de pe OTV, acum cativa ani, Becali si Dragomir se certau de numai puteau cand dintr-o data a sunat Nicu Gheara. Amandoi cuminti, inclusiv Becali care avea o energie de nedescris datorita nervilor a reusit sa taca, acordandu-i atentie maxima lui Gheara, dovedind ca ii este mult mai tare frica de acest om decat orice alt om si mai ales autoritate. Daca nu stiti cine este Nicu Gheara, este omul care l-a batut pe Miron Cozma in puscarie, este nasul lui Mutu, este omul care a oprit masinile SRI sau a politiei care l-au urmarit si este un mare interlop din Bucuresti. De aici as putea trage usor concluzia ca si Becali este un interlop..un mascarici-interlop, poate doar un paravan pentru altii? Cine stie....Cum a spus si el: Dumnezeu ii va pedepsi pe toti!

3 aprilie 2009

Tiganii si romanii

Deseori vad romani care privesc cu ura tiganii. E normal. Sunt needucati, majoritatea fura, igiena lipseste si multe altele.

Eram intr-una din zile in maxi-taxi si am fost martor la o mica scena: doreau sa urce in jur de 20 de tigani in maxi, soferul inchise repede usa si a plecat cat se poate de repede. Bineinteles ca indivizii nu voiau sa plateasca biletele si nici nu erau verificati de vreun controlor, deoarece acestia se leaga doar de oameni batrani, femei si copii bineinteles neajutorati. Pe tigani nu ii verifica nimeni. Asta e doar un mic exemplu de rasism.

Acum sa va spun o mica povestioara din viata mea, ce implica tiganii si romanii. Nu doresc sa promovez ura rasiala ci doar sa scot in evidenta un lucru:

Eu detin o mica garsoniera pe care o inchiriez si care reprezinta mica mea sursa de venit. Intr-un timp, intr-o perioada cand nu se putea inchiria absolut nimic, mai exact prin februarie-martie am reusit sa inchiriez garsoniera unor tigani. Cei doi spuneau ca lucreaza la o firma din Iasi. Bine...In cateva luni numai scandaluri, prostituate si ceva nemaintalnit de mine....droguri. A venit si politia de cateva ori. Trebuia sa ii dau afara. Gasisem tot felul de scrisori ba de la oameni din inchisoare, ba scrisori de genul: "am tras prea mult si am stat in coma" si multe cartele prepay.
In tot acest timp trebuie sa spun ca au fost corecti, ca au platit datoriile si ne-am "despartit amiabil".
Apoi am reusit sa inchiriez unei fete care a spus ca a terminat dreptul si acum urmeaza a doua facultate. Fata, serioasa fiind, a venit cu parintii, a inspectat garsoniera si fu totul ok. Dupa cateva luni fata a fugit lasand datorii la asociatie si curent si in mod special: apartamentul vraiste.
Trebuie sa mentionez ca fata era romanca 100% si nu era de etnie rroma.

Ce am invatat din toate acestea?

O fata educata, care urma a doua facultate a reusit sa fie mult mai rea decat niste tigani needucati care se drogheaza. E clar ca in ziua de azi nu mai poti avea incredere in nimeni, dar lectia sta in felul urmator:

Degeaba urasti tiganii..ca si romanii sunt la fel de rai.

Nesimtirea si rautatea a devenit ceva obisnuit la noi in tara. Pe langa saracie, trebuie sa te confrunti si cu tot felul de tampiti. Infractionalitatea ridicata exista doar in zonele sarace, asa ca sa nu va mire ca exista coruptie, criminali, hoti, curve si tot felul de infractori. Asta e tara noastra: o tara cu drumuri gaurite, cu fotbalul la pamant, cu parveniti, cu stirile de la ora 5 si bineinteles cu nesimtirea pe post de stea calauzitoare.

2 aprilie 2009

Cele mai tari topuri

De curand am gasit un site plin de topuri de tot felul. Gasiti topuri cu cei mai prosti criminali, cele mai creative reclame, minunile lumii, cei mai infocati fani, cei mai bizari oameni de pe planeta si multe altele. Mi-a placut foarte mult acest site si chiar m-a amuzat. E un site distractiv si educativ. Daca ai un blog si nu stii ce sa scrii in el, sau poate vrei sa pui un top mai ciudat pe vreun site, de aici puteti "fura" idei:




Siguranta masinilor chinezesti

Ca tot sunt la capitolul masini, m-am gandit sa pun niste filmulete cu niste crash-teste a unor masini chinezesti, gasite bineinteles pe YouTube:




1 aprilie 2009

Masini pana in 8000E

Am reusit in sfarsit sa vand vechea mea masina, Dacia Nova Gti, dupa muuult timp de dat anunt in ziar. Avand niste bani stransi, impreuna cu ce am luat de pe Dacie, am spus sa caut o masina noua..ca doar nah...daca iau una veche si se strica? Avand cu greu 7500E am inceput sa caut..
Ce credeti ca pot gasi? Tot Dacia bineinteles...sau altele straine fara nicio optiune sau automobile care poarta denumirea de sicriu pe 4 roti. Pentru a lua una noua trebuia sa fac compromisuri in ceea ce priveste confortul sau siguranta.


Am gasit si Aveo la 7400E. Ea este destul de dotata la acest pret. Bineinteles ca orice consumator inteligent am inceput sa ma interesez despre aceasta masina..ca doar Dacie am mai avut..vreau si eu una straina. Folosind Google si citind de pe forum am obeservat ca toti se plang de un mare defect la aceasta masina si anume are doar 1 stea si jumatate la Euroncap din 5. Intradevar si asa era. Am intrat pe site-ul euroncap si am ramas masca la cum se face aceasta masina la doar 64km/h. Si stiu ca multi o sa spuna ca daca e sa mori, mori si in fata blocului..dar nu e vorba de asta. Ma gandesc totusi daca am un accident la 40km/h, de ce sa raman fara picioare? Pe langa asta are si piese foarte scumpe (ex. pret luat de pe piese-chevrolet.ro - far 925RON), revizii scumpe si bineinteles nu imi place ca 10% sunt taxe vamale deoarece masina e facuta tocmai in Coreea de Sud...deci nu e printre cele mai bune masini..Aaa si era sa uit...tot se pomeneste ca tehnologia folosita pe aceasta masina e invechita si varianta ieftina adica sub 8000 are motor de 1,2 asta la o masina de aproape 1tona si jumatate.


Alta optiune ar fi Loganul! Celebrul Logan. Are 3 stele la Euroncap, deci e mai sigur ca Aveo..dar bineinteles ca orice masina e mai sigura ca Aveo si asta in conditiile in care cu totii stim cum se face un Logan cand pupa un copac. Loganul doreste pur si simplu sa imbratiseze copacul . Dar la 7700-7800 ai un Logan cu aproape toate optiunile, asta daca doresti varianta benzina de 1,4. Problema ar fi in felul urmator. Chiar am facut un test-drive la Caremil si masina avea probleme la directie...ea era noua, silentioasa, motorul tragea, aerul conditionat mergea foarte bine dar directia tragea tare spre dreapta si cand puneam frana imi tragea un pic volanul. Lucruri patite si pe fosta mea Dacie...Dar de fapt asta din cauza ca am reparat-o tot la Caremil. Care apropo...mare greseala daca mergeti acolo. Nu va lasa sa va uitati cum o repara..si ei nu repara tocmai bine..multe probleme am avut cu ei. Deci service-ul sucks. Nu am simtit ca ar fi ceva mai mult decat o Dacie..ca pana la urma doar asta e: o Dacie. Si nici nu vreau sa spun de garantie ca nu acopera bucsele si ce sa mai...directia nu o acopera. Deoarece se strica des, presupun.



Si da..m-am gandit si la Matiz...adica Spark. Am zis ca nah...consuma putin, te strecori cu ea..ce conteaza daca e pentru fete? Nu am multi bani, deci cumpar ce imi permit (deci am o scuza). Legat de siguranta, are tot 3 stele ca si Loganul dar problema sta in felul urmator: Are aproape acelasi pret ca si Aveo care e mai mare. Piesele costa cam la fel..deci nu ar fi nicio afacere..



Ultimele variante sunt Peugeot si Citroen care au variantele 107 si C1. Pretul lor depasesc un pic 8000E. Dezavantajul clar este ca sunt mici, sunt foarte joase, deci poti distruge spoilerul ala usor. Si unde stau eu, am nevoie de o masina serioasa, rezistenta la bolovani si gropi adanci (si stiu ca la 8000 nu am sa gasesc asa ceva). Printre avantaje as enumera consumul foarte mic (jumatate cat Logan), piese mai rezistente si au 4 stele la Euroncap.


Bineinteles ca mai este si Renault Symbol care e 7000 si ceva, fara vreo optiune. Pe ala l-am scos de pe lista ca depaseste binisor 8000 daca vrei macar aer conditionat. Si apoi Fiat cu modele sale Panda si Albea pe care le-am scos de asemenea pentru ca impreuna cu ABS-ul si AC-ul depaseau 8000.
Asta practic a fost criteriul meu de baza: masina trebuia sa aiba macar aer conditionat. Si la ce calduri sunt vara...nu e doar o fitza..e o necesitate.
Am luat in considerare si discounturile oferite in aceasta perioada. Daca le pot numi discounturi...
Daca la televizor tot se spunea ca e criza si au scazut drastic preturile la masini, sa stiti ca au mintit de au rupt. Nu a scazut nimeni pretul. Cel putin semnificativ. Sunt doar discounturi de genul: Masina e 8000, noi punem pretul la 8500 si apoi oferim discount de 500E. Deci o pacaleala.
La unele reprezentante puteti sa obtineti diferite discounturi daca aratati o anumita incertitudine in ceea ce priveste cumpararea masinii si eventual incercand sa negociati cu vanzatorul, care bineinteles va spune ca nu se poate, dar ce nu va spune este ca ii vine greu din moment ce trebuie sa mai reduca din comisionul lui. Dar daca acea reprezentanta are multi clienti nu o sa obtineti niciodata o reducere, cel putin una importanta.
Oricum, stati linistiti ca merg rar cu masina...mai mult la cumparaturi, excursii si doar cand am absoluta nevoie..restul timpului cu maxi taxi.
De aceea cu aceasta ocazie ii urez lui Nichita sa mearga tot restul vietii numai cu maxi-taxi din Iasi. Sa simta si el putoarea din el, din huse si de oriunde, poate atunci ar da 2 lei pe transportul in comun al iesenilor.
Apropo: mirosul infect de pe husele scaunelor din maxi taxi intra foarte frumos si in haine.

Se baga aiurea in seama

Din ciclul reclame proaste va prezint campaniile publicitare "BCR".
Personajul mereu prezent in toate spoturile e un om mic de statura, avand mereu acelasi costum, care se baga ca musca-n lapte. Si la WC daca mergi, dai de el. Daca ar fi sa intelegem metafora care vor ei sa ne-o prezinte e ideea de un om care te ajuta si stie de ce ai nevoie..adica de bani...mare descoperire.
In realitate e doar o reclama foarte proasta, cu un om enervant care se baga aiurea in vietile altor oameni, ba mai mult..prostindu-i, sa se bucure pe moment si apoi sa plateasca. Enervante reclame..




P.S.: Cat despre inainte si dupa, sa fim seriosi..arata bine si varianta "invechita" chiar daca au schimbat un pic nuanta...