13 iunie 2009

Tipuri de soferi

Ce fel de soferi intalnim in trafic?

Am incercat sa fac o mica impartire pe categorii a principalelor tipuri de soferi intalniti de mine in trafic.

1. Soferul femeie

Orice ar spune unii, femeile incurca traficul de foarte multe ori. Cel mai mult la semafor, demarand incet sau neobservand schimbarea semaforului in culoare verde. Cred ca tine mai mult de instincte si de faptul ca sunt multe femei care conduc destul de rar, dar si cand o fac...Am vazut mai demult scris pe un Logan: Atentie! Franez brusc si fara motiv! ceea ce, desi e amuzant, e si caracteristic femeilor, incepatorilor si taximetristilor.

2. Soferul manelist

Multi au masini luxoase deseori second hand, manele date maxim, conducand foarte agresiv, foarte repede chiar daca nu au de ce sa se grabeasca, pur si simplu vor sa o calce, nerespectand nicio legislatie rutiera. El putand conduce chiar si neavand permis. El e genul care te injura daca traversezi pe trecere chiar daca faci pasi repezi si e acel om care are porniri violente asupra tuturor. Nu cred ca trebuie sa explic de ce e asa..se intelege.

3. Soferul taran

Este acel sofer care merge incet, dar incet rau, deseori incarcat, pe banda a-3-a. El nefiind obisnuit cu traficul din oras, i se intrerupe motorul destul de des, dar are un plus ca desi e posibil sa fi baut un pic inainte sa se urce la volan, e atent.

4. Soferul incepator

Cu totii am fost ca el, dar toti spunem ca "nu am fost nici chiar asa". Nu ai de unde sa stii, deoarece esti subiectiv.


5. Soferul muncitor

El opreste peste tot, mai uita din cand in cand sa semnalizeze, vorbeste mereu la telefon, mai cloxoneaza dupa o gagica, dar in rest conduce bine, ca doar are experienta.

6. Soferul copil de bani gata

Acest tip de sofer are in posesie o masina cu multi cai putere si un creier mic si nu ii este frica sa le foloseasca pe amandoua. Deseori o masina de clasa medie, noua, eventual tunata, este turata la maxim pe soselele orasului doar pentru a se da mare si bineinteles pentru a da gata fufa proasta de langa el. Mai intalnim si acei care vor sa para mici parveniti si fie au o masina second hand, fie o Dacie plina de spoilere si eleroane kitsch. Aceste maimutele de bani gata pot fi foarte periculoase cauzand numeroase accidente, dar daca au bani..scapa si de puscarie, ca doar e Romania.


Mai sunt si alte tipuri, dar deja va las pe voi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu