28 aprilie 2009

Blogurile si oamenii din spatele lor

Trebuie sa recunosc ca de cand mi-am facut blog, am vizitat foarte multe bloguri, dar nu am reusit sa urmaresc frecvent niciun blog pentru simplul motiv ca nu-mi plac. Sunt curios din fire, dar nu ma intereseaza gandurile altora chiar asa mult incat sa le citesc. Cateva tipuri de blog intalnite:

1. Bloguri politice

Din nefericire astea predomina internetul. De cand cu popularitatea internetului, politicienii si-au dat seama ca pot manipula foarte usor electoratul scriind tot felul de prostii. Cand vad unu cu pretentii de politician ca isi face blog ma apuca greata. Ce naiba sa citesc pe blogul lui? Ca e destept, frumos cu bani si sa-l votez? Va dati seama ca majoritatea membrilor de partid (de la tineret) intra si lasa comentarii pozitive si nerealiste, rezultand de aici ca a vizita un blog de politician e ca si cum te-ai uita la emisiunile politice: deci cu ce te ajuta? Cu absolut nimic! Pierdeti timpul, intr-un mod neproductiv. Urmariti un film mai degraba!

2. Blogurile adolescentilor

Multe mai sunt din astea...Frustrari, complexe, proasta crestere si/sau alte probleme psihice totul exprimat in scris. Multi dintre ei au si multi vizitatori, probabil unii identificandu-se cu gandurile lor sau poate vor doar sa agate pe cineva, deoarece sunt singuri..naiba stie. Dar spre deosebire de politicieni, vizitatorii lor sunt unii castigati in mod cinstit.

3. Bloguri - agregatoare

Fie folosind copy/paste de pe tabloide, fie folosind un program specializat, acest tip de blog cu un succes temporar poate fi identificat imediat. Nu contine idei proprii, opinii, pareri..doar copy/paste

4. Bloguri de celebritati

Va dati seama ca daca persoana care detine blogul este persoana publica, eventual prezinta si o emisiune TV, deja are un numar foarte mare de vizitatori. Fara munca, poti scrie chiar si HAM si tot ai o groaza de vizitatori si comentarii. E evident ca celebritatea ajuta cel mai mult. Mircea Badea se lauda prea mult cu traficul de pe blogul lui,dar el beneficiaza de reclama gratuita nationala pe 2 posturi tv. In mod normal ar costa mii de euro, dar la el e gratis. Deci...

5. Bloguri celebre

Deja daca spun Zoso toata lumea stie despre ce blog vorbesc. Mie personal nu imi place blogul lui. Scrie 15 articole pe zi cu putine cuvinte. Mai are si stiri copiate de pe diverse site-uri...nu e genul meu de blog.

Mai sunt altii care se cred cei mai smecheri. Urasc oamenii care se cred buricul pamantului, care au o mentalitate de manelist. Daca esti asa smecher de ce mai stai in fata unui calculator ca un fraier? De ce nu te duci in Hawaii si stai acolo pe plaja?

Pe langa bloguri au aparut si o groaza de site-uri care preiau articolele de pe bloguri. Am sa dau un exemplu de un site celebru in Iasi: newsiasi. Ma enerveaza foarte mult site-ul respectiv ca e un evident simpatizant PD-L. Ce inseamna sa creezi un site, iar apoi sa ai 70000 de vizitatori pe luna fara sa scrii macar un articol? Ba chiar sa iti satisfaci fanteziile politice cu el? Doar Iulian Micu stie..

2 comentarii: