3 martie 2009

Filmele noi parca sunt din ce in ce mai proaste

Parca cu cat trece timpul, cu atat filmele devin mai proaste. Ma gandesc ca poate producatorii/scenaristii au cam ramas fara idei. S-au facut filme aproape despre orice. Au epuizat oare toate subiectele? Productiile cu un buget foarte mare se bazeaza in general pe actori celebri si cam atat. Sa iau de exemplu un film vazut recent, Valkyrie, care mi s-a parut un film foarte plictisitor, asa de plictisitor incat am sarit peste multe secvente, inchizand-ul in cele din urma. Toate ideea la filmul asta, este ca joaca Tom Cruise, in rest pare un film ieftin. Probabil toti banii au fost bagati in fundul lui Cruise si mai putin in scenariu si efecte speciale.

Apoi am zis sa vad si cateva filme de Oscar, cum ar fi Slumdog Millionaire si The Curious Case of Benjamin Button.

Despre primul as putea spune ca nu mi-a placut inca de la inceput. Incepe cu o scena de tortura a eroului principal si cu niste secvente din mahalaua indiana, apoi continua cu o scena de actiune, in care niste copiii de 5-6 ani sunt fugariti de un politist. Fugareala se termina dupa ce mama unor copii il opreste pe politist. Inceputul e foarte prost..apoi l-am inchis si am trecut la The Curious Case of Benjamin Button, in care joaca faimosul Brad Pitt. E cu siguranta mai interesant ca Slumdog Millionaire, dar bineinteles ca nu e lipsit de defecte. Si machiajul e interesant, dar dat fiind faptul ca e intuneric in tot filmul, e irelevant. Este vorba despre un om care s-a nascut batran datorita unei boli si apoi pe masura ce trece timpul, el intinereste. Ups...tocmai v-am povestit tot filmul.. da...cam asta e toata povestea. E o simpla idee lungita pe 2 ore si jumatate.

3 comentarii:

  1. Slumdog nu e chiar asa de rau. E un film placut ochilui. Probabil ca te-a prins pe tine intr-o zi proasta. Eu sincer de mult nu am mai vazut un film la care sa ma amuz asa de mult ca la Slumdog. Legat de Valkyrie, in general filmele in care joaca Tom Cruise sunt slabe, iar acesta nu incalca regula. Benjamin, e normal sa tina 2h si 30 min, trebuia doar sa parcurga toate etapele vietii personajului. Daca imi aduc aminte cred ca e facut dupa o carte.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca ai dreptate, m-a prins intr-o zi proasta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti recomand Jumper (2008). Astazi l-am vazut si mi-a placut foarte mult!

    RăspundețiȘtergere