17 martie 2009

Copou, zona de smecheri

Si atunci cand spun smecheri, nu ma refer la persoane inteligente ci dimpotriva. In ultimul timp apar din ce in mai multe masini sport sau de lux fie ele tunate sau nu. Multe din aceste masini sunt de un kitsch iesit din comun, de la eleroane foarte mari, la tot felul de chestii stralucitoare lipite pe masina, tobe de esapament care dau impresia ca sunt sparte si multe astfel de gunoaie.
Copou, este o zona de fitze deoarece toti bogatii Iasului au cumparat o casa acolo, are o istorie bogata, sunt parcuri si nici nu mai spun ca acolo este a doua cea mai mare universitate din tara (daca nu ma insel). Deci e locul ideal unde te poti da mare.
Bineinteles ca micii intreprinzatori nu au ezitat sa deschida si baruri/restaurante care ar da impresia de lux. De ce spun ca doar dau impresia de lux? Pentru ca, din pacate, doar asta sunt: niste falsuri, Verscace sau Charsten Deor daca doriti. Sa luam de exemplu Time Out. E intr-un loc destul de galagios, adica la strada, localul are dimensiuni reduse, iar toti cei cu aere nu au unde sa isi parcheze masina, deoarece nu exista loc de parcare. Un local de lux ar crea si conditii. Bineinteles ca politia ii lasa sa parcheze exact sub semnul oprirea interzisa, ca doar nah...sunt smecheri si trebuiesc lasati. Daca e sa ma intrebati pe mine, Time Out e o mare porcarie..
Dar sa revenim la smecherii cu masini kitschoase. Cum se lasa intunericul, isi scot bucatile de tabla stralucitoare la o plimbare, pentru a se da smecheri. Merg cu viteze foarte mari pana in capatul dealului, apoi coboara. Si asta de cateva ori pe noapte. Inca o data, politia are treaba in alta parte tocmai atunci si nu le face nimic. Daca e sa ma gandesc, ce le-a spus parintii oare? Le-a spus oare: "Ia-ti baiete o masina mare si puternica si alearga cu ea ca vantul!" Din experienta, pot spune ca niciun parinte responsabil nu ar spune asta unui copil, pe care l-ar vrea viu. De aici pot trage usor concluzia ca si parintii lor sunt niste parveniti cu o inteligenta foarte foarte scazuta, adica daca nu sunt la fel de prosti sunt si mai prosti decat plozii lor.
Inteleg ca nu avem pista de curse, dar din atatia bogati de ce nu a indraznit niciunu sa investeasca intr-una? Oricum sunt de parere ca si daca am avea una tot ar fi teribilisti care sa alerge cu peste 200 prin oras. Ca nah..trebuie sa impresionezi proastele cu care te culci.

Cand cineva se izbeste cu motocicleta de un copac, nu poate sa imi para rau. A cautat-o. E dovada ca motocicleta lui cu multi cai putere si creierul lui cu putini neuroni nu au facut o echipa buna. La viteze mici nu poti muri, daca e sa le dau un sfat.
Chiar ma gandesc ca daca intr-adevar nu se voia ca oamenii sa moara in accidente auto datorita vitezei, se punea un sistem care sa limiteze viteza la 130 la ora, cat e maximul admis la noi in tara sau eventual un sistem prin GPS care sa limiteze exact la viteza maxima admisa in oras, in afara etc.. Dar nu cred ca se vrea. Mor prea multi in accidente auto, se completeaza multe amenzi. Banuiesc ca trebuie sa se intample toate astea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu