15 ianuarie 2009

Studentii de la Universitatea Petre Andrei, Facultatea de Drept, iau teapa dupa teapa

Studentii de la Univ Petre Andrei, mai precis de la Facultatea de Drept iau o teapa uriasa.
Cel mai mult au de suferit cei de la frecventa redusa si cei care dau restante, datorita "severitatii" profesorilor la examenele scrise.
La aceasta facultate se profita de student, deoarece exista o foarte mare nevoie de bani. E o univ particulara care trebuie sa fie profitabila. Se castiga sume foarte mari din taxe anuale si mai ales de pe urma examenelor (restantelor) si a spagii.

Cum se profita de studenti?
Daca esti student de nivel mediu, inseamna ca ai sanse foarte mari sa pici. Rar trece cineva un examen scris la Petre Andrei. Nu neaparat datorita materiei grele, ci mai mult datorita profesorilor care sunt foarte exigenti.
Ideea de baza la aceasta universitate este: sa se faca cat mai multi bani. Nu are legatura exigenta profesorilor cu bunatatea. Ei sunt exigenti doar datorita faptului ca se castiga foarte multi bani de pe urma restantelor. Cu mult mai mult decat cu taxa anuala.
Odata ajuns in restanta, ai de platit 50ron/materie pentru un examen. Exigenta creste.. daca il pici..mai dai o data examen-cost 100ron/materie, dar la fel..exigenta creste si mai mult. La ultimul examen, in valoare de 200ron/materie, sansele de a trece cresc, pentru ca nu o sa vina si alti ani, cand o sa fii si mai disperat sa treci.
Corectarea tezelor se face destul de stupid, nu exista un barem de corectare clar, bine definit. Iti da 2 subiecte si tu trebuie sa scrii despre ele. De aici Dumnezeu cu mila. Nefiind un barem bine definit, te pot pica pe orice motiv: ca e prea succint, ca nu e la subiect, ca ai dezvoltat prea mult, ca e urat scrisul..se gaseste ceva. Nu poti depune contestatie..asa ca te paste restanta.
Ce se intampla apoi?
Cresc sansele exmatricularii, platesti foarte mult pentru restante si eventual, reinmatriculari.
Daca vrei sa treci examenele ai si o alta alternativa...Trebuie sa cauti o pila.
Din auzite, in legatura cu spaga, lucrurile stau in felul urmator:profesorii cer 100E pe examen, decanul cere 200E ca e mai smecher. Dar nu e garantat ca ai sa treci.
Daca vrei sa scapi de aceasta facultate..probabil te gandesti la un transfer..asta nu e tocmai o alternativa ieftina. Taxa de transfer pe care o percep, deci practic pentru a-ti da dosarul inapoi, e de 2000RON, adica 20mil lei vechi. Daca vrei un extras de foaie matricola..costa inca 15mil.
Trebuie remarcat faptul ca cei care dau bani, au cunostinte, cei care invata foarte bine si cei care copie au sanse mai mari de trecut.
Daca as fi ziarist m-as infiltra pentru a face niste reportaje despre coruptia de la Petre Andrei, sa prind profesorii cum iau spaga, mai ales la filialele judetene (deoarece au si in Bacau, Piatra Neamt etc).
Exista foarte multe nereguli printre care enumar doar cateva: nu se verifica identitatea la examen, deci poate oricand da altcineva examen in locul altuia; baremul de corectare nu e definit si se pun note dupa ureche; copiii "vedetelor",procurorilor etc. iau toate examenele cu nota maxima, majoritatea nefrecventand cursurile, practicandu-se metoda cu scrisul acasa, foaia de examen este stampilata si semnata, dar daca primesti foaia acasa sa scrii in liniste nu sunt probleme. Si lista ar putea continua..

10 comentarii:

  1. ai perfecta dreptate legat de facultatile din teritoriu.incepand de la decan(andronovici) si pana la amaratul de casier,incearca sa ne manipuleze sub orce forma.troneaza minciuna,coruptia,aroganta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Traiasca DNA-ul !!! Daca s-ar infiltra un ofiter sub acoperire in fac. de drept,intr-o luna ar strange suficiente dovezi cat sa fie trimisi in judeacata macar 10 profesori.Dar cui ii pasa de studentii (studentii nu spagarii) care-si termina nervii acolo si care sunt tratati ca ultimii oameni de pe fata pamantului cand termina facultatea cu diploma de la Petre Andrei si cauta un loc de munca...

    RăspundețiȘtergere
  3. da..eu sunt studenta pe petre andrei..si vreau sa-mi retrag dosarul..cel putin am nevoie numai de diploma de bac care e in original si foaia matricola..dar bineinteles ca nu pot ca trebuie sa platesc.,..ins anu am semnat nici un contract care sa scrie in caz de retragere trebuie sa platesc nu mai stiu ce suma..in plus contractul a fost semnat doar pt perioada 2008-2009 deci a expirat...si nici nu au voie sa-tyi retina actele daca i le ceri...is fooarte nesimtiti si cer bani din orice..eu cred ca trebuie facuta o plangere la politie

    RăspundețiȘtergere
  4. eu abia m-am inscris si eram foarte incantata insa acum nu stiu ce sa mai zic sunt foarte suparata si ma tem ca o sa iau o teapa mare. nu este normal ce se intamla. trebuie luate masuri... eu i-asi inchide p toti.

    RăspundețiȘtergere
  5. singurul lucru pe ca il puteti face e sa depuneti plangeri penale impotriva lui niculescu si a javrei de andronovici.dar nu va asteptati sa va faca dreptate magistratii astia 'produsi tot de ei'

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt niste nesimitit cei de la aceasta facultate va duce mult cu ,,zaharelul,, sunt f suparata pe ei!!! nu faceti facultatea acolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna!sunt interesata ce profile are facultatea asta?nu am gasit site'ul de pe piatra neamt ci doar din iasi...sau un numar de telefon de la secretariat eventual...mersi

    RăspundețiȘtergere
  8. Presupun ca informatiile de pe site-ul lor sunt valabile pentru toate judetele unde au sediu. Deci tot pe site-ul lor gasesti informatii despre specializari, nr de telefon etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. frate, trăiți în România, ce va așteptați?

    RăspundețiȘtergere
  10. am o intrebare, cit costa contractul la facultatea de drept?

    RăspundețiȘtergere