21 ianuarie 2009

Secretarele

Orice om trebuie sa intalneasca odata si odata o secretara. Macar o data in viata dai de una.
La servici, la facultate..e imposibil sa nu intalnesti una.
Eu am sa ma refer acum strict la secretarele de la universitate. Am avut privilegiul sa le cunosc atat pe cele de la Cuza cat si pe cele de la Petre Andrei.
In primul rand trebuie precizat faptul ca au multe lucruri in comun. Sictirul, sau scarba este ceva ce au in comun majoritatea secretarelor de la facultate. Cel mai probabil, ele mananca multa lamai (probabil pentru ca au vitamina C si asa nu mai racesc in anotimpul rece) si au expresia faciala potrivita unui mancator de lamai. E foarte posibil sa le tina in gura pentru mult timp..in loc de guma. Odata cu scarba vine si acel moment cand chiar trebuie sa isi faca treaba:adica sa vorbeasca cu studentii..Numai D-zeu stie de ce o persoana care este xenofoba este pusa la relatii cu publicul aka secretariatul.
Cand a fost angajata, probabil trebuia sa indeplineasca anumite conditii..e normal..ca la orice loc de munca de altfel. Printre acele conditii putem enumera: lipsa de respect pentru studenti, mult sictir, greata, lene, lipsa bunului simt - e un must have, rezolvarea tardiva a tuturor sarcinilor si bineinteles pupat in fund orice superior.
E interesant de aflat: Oare cate studii au dansele?
E pacat, ca tocmai cei care se ocupa cu publicul, sunt acei oameni care nu stiu sa vorbeasca si nu stiu cum sa faca fata solicitarilor.
In aceasta categorie intra multe persoane, nu neaparat doar secretarele care le-am intalnit eu la facultate, ar intra si multe d-ne/d-re de la multe ghisee de la primarie/trezorerie/farmacii/policlinici/etc. care in loc de "Multumesc" iti spun practic: "Du-te-n p***a m*-**i!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu