27 ianuarie 2009

Mancatul in oras

Chiar daca, pe mine ma urmareste criza financiara de cand eram mic, imi gasesc bani si timp sa mai ies in oras din cand in cand. Deseori ma intreb: pizza sau shaworma? Cand sunt afectat in totalitate de criza aleg shaworma, deoarece e mai ieftina.
Nu am frecventat toate locurile cu shaworma, dar printre cele frecventate pot enumera: Warda-care e langa univ de medicina.E un local foarte mic cu un patron foarte primitor, dar nu pot spune ca e buna shaworma....e acceptabila. Moldova Mall...(daca se poate numi mall) la etajul 5 exista o cantina cu tot felul de mancare, inclusiv shaworma, preturi acceptabile. Si berea e ieftina acolo (Perroni 4lei). O shaworma mai buna este si la Mado in Iulius Mall, dar acolo fluctueaza. Nu e tot timpul buna, au dati si dati. Eu dau importanta cartofilor..nu-mi plac vechi, uleiosi sau taiati prost.
Despre pizza am vorbit intr-un alt articol, deci nu se mai merita sa mai vorbesc odata. Dar pot sa va spun ca urasc pizza de la Mamma Mia care are dimensiunea unei clatite si nici nu e asa buna.Orice dimensiune ai lua tot mica si turtita e.
La McDonald' mi-am dat seama ca au schimbat gustul la cartofii lor pai. Au schimbat reteta, nu mai au gustul de alta data. La KFC gasiti cartofii pai cu acelasi gust care l-a avut McDonald's inainte. Dar in rest, nu am inteles niciodata de ce principalele produse la KFC sunt aripile si pulpele. Eu as fi ales bucati mai bune de pui..poate un piept...Adica daca s-ar trezi cocalaru' din mine... sa mananc niste aripi de pui? nu suna bine..
Pentru cei care au niste bani, sau pur si simplu vor un restaurant de calitate recomand Panoramic, de la hotel Unirea. Are o priveliste uimitoare asupra orasului, mancarea e buna (nu as recomanda salata de rosii), atmosfera e f placuta, muzica e buna si daca doriti sa impresionati pe cineva, mergeti acolo. Un minus as da pentru ospatari, deoarece, daca incetati sa mestecati deja vine la masa si va intreaba: Pot debarasa masa? Ceea ce mi se pare o lipsa de respect..Preturile intradevar sunt de "restaurant", dar nu sunt exagerate. Exagerate sunt preturile de la unele pizzerii fara valoare din Iasi.
Fotografii realizate la restaurant Panoramic

8 comentarii:

  1. La Panoramic este ingrozitor de lenta servirea... dureaza cel putin o ora, si asta in conditiile in care nu e chiar aglomerat. Am fost de trei ori si de fiecare data am patit la fel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Shaworma cea mai buna e la Warda, indiferent ce ai zice. Shadiq nu isi bate joc de reteta si foloseste arome originale nu facaturi de la Metro.
    O pizza buna e la Alila.

    RăspundețiȘtergere
  3. O masa buna poti lua la Oscar... portiile sunt super mari... preturile acceptabile spre scumpe insa merita pentru ca te ridici satul si fericit. Servirea si aici cam lasa de dorit, ca ti se lungesc urechile de foame pana vine comanda, dar merita.
    Nasoala mi se pare mancarea de la medieval...

    Pofta buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Paul
    Eu am fost la Warda si il consider un loc mizer. Am fost asezat la masa, m-i s-a dat shaworma (sincer cea de la Sinbad din Mall mi se pare de 1000 de ori mai buna) si imediat cum am terminat de mancat am fost "invitat afara" cu intrebari de genu "va aduc nota?", "mai vreti ceva?"... asta probabil pentru ca au doar 3 mese inauntru.

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord cu paul, la 'warda e cea mai buna, dar si cu 'client (spatiul este mic si uneori mai astepti afara pana se elibereaza, clienti multi :) )

    da, si la 'alila e pizza buna, cand gasesti masa libera. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. cine are cateva poze de la restaurantul panormaic? as dori sa-mi organizez nunta si pe site-ul hotelului nu gasesc poze concludente.Adresa mea de e-mail ioanabistriceanu@yahoo.com. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Panoramic e bun doar pentru o bere scumpa, nicidecum pentru mancare cacia re preturile foarte mari si asta de relativ putin timp, ca in septembrie am fost acolo si am mancat inca acele clatite la cuptor cu piept de pui si ciuperci. Nu stiu daca s-a schimbat si proprietarul sau doar bucatarul si meniul, insa lasa mult de dorit. M-am facut de rusine fata de preiteni ca i-am convins sa mergem acolo sa mancam. In meniu e trecut "Papanasi", iar in farfurie e doar unul, un papanas mic pe care paltesti 12 lei!! Rusinica! Nu mai mergem pe acolo!

    RăspundețiȘtergere