26 ianuarie 2009

Al cui e Iasul?

Mergi cu masina intri intr-o mie de gropi, trebuie sa o parchezi pe trotuar, drept dovada ca nu exista o infrastructura si nu a creat nimeni locuri de parcare.
Mergi cu mijlocul de transport in comun iti dai seama ca pute ingrozitor in interior, ajunge greu in statie (de obicei avand trasee foarte lungi), iar in ora de varf va puteti da seama ce inseamna adevaratul mijloc de transport...supraaglomerat.
Daca mergi cu bicicleta ai mari sanse sa fii atacat de cainii maidanezi.
Daca mergi pe jos trebuie sa te feresti de masinile parcate pe trotuar.
Doresti sa te angajezi: iei ziarul, si te izbeste din plin, la "locuri de munca" singura industrie profitabila din Iasi: videochatul. Pe langa astea mai sunt: de reprezentant Avon, operator call center si ocazional frumoasa meserie de zidar.
Vrei sa te distrezi: eu personal nu am ce alege. Pot merge intr-un club de fitze plin cu interlopi sau cu tot felul de ciudati asta in cazul in care imi permit. Parc de distractii nu avem...
Vara la strand nu mai poti merge, deoarece Nichita nu a modernizat strandul de dimensiuni considerabile asa cum trebuia sa faca un primar harnic, el a facut cum nu trebuia: a instrainat tot terenul din spatele Palatului cu strand cu tot pentru a se construi hoteluri si cladiri pentru birouri ca doar astea ii lipseau Iasului.
Oricum mai ramane Ciricul si Buciumul unde te poti relaxa, eventual face un gratar, asta daca nu le vinde si pe astea nenorocitul.
Aaa..si era sa uit de minunata Gradina Botanica care si ea devine din ce in ce mai saraca si practic ar trebui sa se rebranduiasca in Gradina cu buruieni, deoarece cam asta gasesti pe acolo.
Vrei sa faci cumparaturi: cine a cautat haine prin Iasi stie foarte bine ce se gaseste. De obicei nu gasesti decat modele f vechi, cu materiale proaste si la preturi mari. Pana si mall-ul..ce haine are. Sincer nu sunt pe gustul meu. De reduceri ce pot spune? Escrocii cresc pretul si apoil il reduc, adica il readuc la pretul normal, deci pot spune cu multa usurinta ca reducerile la noi sunt o pacaleala.
Daca merg pe strazi, m-ai ales noaptea, eu personal nu vad politisti. Se patruleaza de obicei cand este un eveniment important, sau in cazul politiei rutiere ies pe strada doar inainte de Sarbatori pentru a face "rost" de niste bani. Asa ca nu pot spune ca m-as simti in siguranta in Iasi.
De boschetari pot spune ca sunt foarte multi, mai ales pe Independentei, adica in centrul orasului.
De caini maidanezi ce pot spune? Sunt la tot pasul..aproape ca mi se pare normal sa vad haite de caini la fiecare pas..mai ales in centru.
Despre economia Iasului ar fi interesant sa discutam..pentru ca in 10 secunde am termina. Cate fabrici are Iasul? Cate mai sunt in picioare? Afaceristii nostri pe ce se bazau? Doar pe imobiliare...
Daca ma intrebati de ce sunt asa suparat pe autoritati, edili, politicieni etc...sunt pentru ca nu asa trebuie sa fie un oras civilizat si modern in 2009. Cine a fost in strainatate, stie. Nu e normal ca zona centrala sa arate ca dracu. Sa se iroseasca toti banii din buget care sunt ai nostri, aiurea...Concertele, chiar daca atrag publicul sunt o risipa. Ar putea sa cumpere un autobuz de banii aia. Nici nu mai zic de faptul ca Simirad avea alte idei cu banii nostri..sa ii cheltuie pe confortul personal.
Nu vad unde sunt autoritatile.
Cui apartine acest oras? Pentru ca pare a nimanui.

2 comentarii:

  1. Cum cui? Vaaaai, dar aceste vorbe ne doare... Iasul apartine iesenilor, acelor tembeli care in ciuda evidentei voteaza la fiecare 4 ani aceeasi echipa rosie de cripto si neocomunisti. Vor ca la fiecare 4 ani sa fie violati sistematic de catre echipa pesedisto-comunista. Masochismul iesean atinge culmea prostiei, si in continuare cei care mai au creier in loc sa iasa masiv si sa schimbe lucrurile, prefera sa se duca la gratare in ziua de vot si sa injure printre dinti.

    RăspundețiȘtergere
  2. oricum nu candideaza cine trebuie..si orice partid are interese...deci orice partid iesea cred ca tot la fel ar fi fost

    RăspundețiȘtergere