30 decembrie 2008

Fotografii cu orasul Iasi, pe timp de iarna

Navigand pe internet am gasit niste fotografii foarte frumoase cu orasul Iasi (predominant Parcul Copou) pe timp de iarna.

Sursa: Cube's Blog

29 decembrie 2008

My Iasi este "Blogul saptamanii"

Am o groaza de ghinioane la activ,dar, din cand in cand (adica rar spre deloc), se mai intampla si cate ceva bun. Blogul meu a fost declarat blogul saptamanii. Cu ce ma ajuta asta? Mai cu nimic, dar e bine de stiut ca cineva apreciaza ceea ce scriu si ca mai citeste si altcineva (in afara de mine) blogul meu.

Titlu este acordat de http://www.newsiasi.ro/ . Cu aceasta ocazie le si multumesc!

Pizza devine din ce in ce mai mica...

Ce faci cand ti-e pofta de pizza? Cauti o pizzerie! Cauti pizzeria cu cea mai buna si adevarata pizza! Crezi ca o gasesti?
O pizza mai buna am gasit la pizzeria Yes. Nu intram niciodata in localul respectiv, deoarece mi se parea si probabil este insalubru, dar am fost convins de un coleg. Era mare, si ieftina...7 lei!? Dupa vreo luna s-a facut 15 lei, dar asta e deja o alta poveste. Conform unor comentarii de pe internet vine foarte greu comanda si trebuie sa te feresti de patron ca e cam violent.
Evident, am renuntat si am cautat ceva asemanator in alta parte.
Despre Mamma Mia aveam o parere buna..dar constat ca pe masura ce se umple localul se micsoreaza pizza, se subtiaza aluatul si se mareste pretul. Ultima oara am crezut ca imi da o clatita.
La Mado am gustat cea mai proasta pizza posibila. Ingredientele si asa putine erau aproape uscate iar gustul era absolut oribil. Atunci am inteles de ce shaworma e cam singurul produs care se vinde la Mado.
Magic Pizza..ce sa zic..nu ma da gata pizza lor, nici dimensiunea..si nici la pret nu e prea convenabila.
Dar uitasem de Diavolo...extrem de scump...si nici nu e asa grozava pizza .... Dar cand lumea cumpara...afacerea merge inainte.

Intoxicat cu Valea Prahovei

Daca deschid televizorul e imposibil sa nu aud cuvintele: Valea Prahovei. Deschid radio-ul la fel.
Orice jurnal, emisiune de stiri, observator etc. are o rubrica dedicata Valei Prahovei. E chiar trist, ca avem o singura statiune montana conform posturilor si emisiunilor de stiri. Partea proasta ca nici macar nu e stire...nu e o statiune descoperita recent, nu se intampla nimic extraordinar, ba chiar cand nu ningea tot erau stiri despre Valea Prahovei si erau foarte patetice. Inteleg ca e aproape de Bucuresti, inteleg ca se mai distreaza si reporterii facand reportaje acolo, inteleg ca majoritatea barosanilor au hoteluri/pensiuni acolo, dar de ce trebuie eu sa aflu de aceasta statiune zi de zi, eu stand tocmai in Iasi si neavand nicio legatura cu statiunea respectiva? Probabil, ca orice om am sa merg acolo, rar, si mai des in statiunile apropiate.
Ce vina au cei care stau in Zalau de exemplu? De ce trebuie sa asculte "stiri" despre Valea Prahovei zilnic? Daca e cea mai scumpa statiune din Romania, de ce sa merg acolo? Ca sa ce? Nu mai degraba merg in Austria cu aceeasi bani, daca nu si mai putini?
La fel sunt si stirile despre DN1 sau traficul din Bucuresti....sa ma scuteasca...sunt exact aceleasi stiri si pot prezice si eu urmatoare stire: E aglomerat! Se merge bara la bara! Evrika
Unde naiba e stirea, evenimentul?

Revelion cu manele si fufe

Uitandu-ma la promourile televiziunilor, am putut observa ce programe o sa difuzeze de Revelion. Sunt momente cand chiar trebuie sa pleci de acasa. oriunde..in afara de Valea Prahovei bineinteles deoarece am auzit la stiri, zilnic, ca nu mai sunt locuri de cazare.
Manele si la ProTv si la Antena 1..tipic...pana la urma de ce nu? Trebuie sa manance si ei. Daca doriti sa petreceti Revelionu cu Sorin Salamu de Aur si alti maestri in ale manelelor astea sunt posturile potrivite.
Daca esti fufa sau doar iti plac fufele cu siguranta ai ce sa vezi pe Antena 2 - ei au Carnaval de Cucuruzu..o emisiune la fel de proasta precum suna, unde canta toate formatiile (cu fufe) recent infiintate sau vechi da' in ale meseriei (nu de cantarete). Fanii fufelor au la ce sa se uite.
Eu nu prea am ce sa aleg...Am sa merg unde merg toti iesenii cu putini bani : la Revelionul de la Palatul Culturii, sa inghet de frig..unde marele Gheorghe Nichita, cel mai slab primar care il poate avea Iasul, va incerca sa citeasca de pe o foaie, numaratoarea inversa.
Lasand toate acestea la o parte eu va urez un An Nou Fericit cu multe bucurii!

23 decembrie 2008

Femeile si fumatul

Majoritatea oamenilor fumeaza..probabil chiar dvs. fumati. Dar v-ati intrebat vreodata ce reprezinta o tigara?
Tigara a fost mereu simbolul masculinitatii, cel putin asta era imaginea la inceput. Orice barbat respectabil (smecher eventual) scotea o tigara si incepea sa fumeze ori o tigara, un trabuc, sau poate o pipa. Marile companii producatoare de tutun nu stiau cum sa le faca si pe femei sa fumeze. Cum poti convinge o femeie sa fumeze? Au apelat la nepotul lui Sigmund Freud, Edward Bernays cu dorinta de a manipula femeile, sa le faca sa creada ca, daca fumeaza sunt puternice si independente, si reusind astfel sa scape de rusinea de a fuma in public.



V-ati intrebat oare de ce unii barbati considera femeile care fumeaza ca sunt niste usuratice/vagaboande?Ca o femeie ce fumeaza nu poate fi "smechera" ci doar "naspa"?

Motivul e simplu: Tigara e simbolul masculinitatii, adica a penisului (tigara=penis).

Cand tii penisul, scuze, tigara intre degete, o bagi in gura si tragi in piept..nu suna bine nici pentru femei si nici pentru barbati.
Cand sunteti pe punctul de a scoate o tigara, sa o aprindeti..mai ganditi-va o data!

22 decembrie 2008

Televiziunile noastre...

In ultimii ani, televiziunile s-au dezvoltat, fiecare cum au putut.
Sa luam de exemplu Pro Tv:
Va aduceti aminte ce filme dadea inainte? Acum difuzeaza in cea mai mare parte filme facute special pentru televiziune,adica ieftine, si rar, dar foarte rar, difuzeaza un film de cinema. De emisiuni ce sa mai vorbesc..niciodata nu mi-au placut emisiunile lor..si in mod special acum. Maruta, de exemplu, nu imi place ca se comporta ca un robot..deoarece nu e natural..rar zambeste sau e trist, daca zambeste e un ranjet..de Banica ce sa mai zic? El incaseaza pe sezon cat toate premiile la un loc..
La Antena 1 aproape aceeasi poveste..nu dau filme de calitate, doar filme din categoria B , cu nu stiu ce actori numai de ei stiuti. Emisiunile lor sunt facute in general pentru oameni idioti..gen: sa nu te pui cu blondele..sper ca asa se cheama..sau daca mai tineti minte Ciao, Darwin. In primul rand sunt false toate aceste emisiuni, chiar la inceputul emisiunii Test de fidelitate spune ca este fictiune.
La Discovery Channel predomina documentarele despre mecanica si tatuaje. E clar ca s-au indepartat de la numele canalului..si probabil asta e audienta lor acum: un mecanic cu tatuaje. Mai difuzeaza rareori si cate un documentar mai bun. Personal imi place documentarul cu supravietuirea in medii extreme. Dar de cele mai multe ori, sunt doar cateva documentare pe care le repeta pana la nesfarsit. Imi place ca Explorer incearca sa imite Discovery: au si ei un fel de Mythbusters...
MTV...inainte dadea muzica...acum teleshopping, emisiuni proaste si rareori cate un clip platit.
Si acum favoritele mele: Realitatea si Antena 3: Cum naiba poti vorbi o zi intreaga despre un singur subiect?Cati analisti care vorbesc despre nimic exista? Dupa alegeri ambele televiziuni aveau cortul in fata PDL SI PSD si chiar daca nu aveau despre ce discuta rosteau numele aprtidelor din 2 in 2 min. Singura emisiune acceptata de mine este In gura presei..deoarece pare sa se comporte natural, Badea. Realitatea Tv chiar si in timp ce cititi acesta articol are o emisiune cu un analist care incearca sa traga de timp...
Cartoon Network...trebuie sa recunosc, ca s-au uratit desenele lor acum, si nu cred ca ajuta pe vreun copil ca e tradus in romana...nu o sa mai invete limba engleza .
Singurul post care a devenit mai bun este Boomerang si sa va spun de ce: difuzeaza desene animate clasice(cele care au fost pe CN inainte), nu e tradus grosolan in romana, nu rosteste PSD PDL in fiecare minut, nu exista mecanica, Basescu nu intervine si multe altele.

21 decembrie 2008

Cum gasim un loc de munca in Iasi?

E o intrebare interesanta: Cum sa gasesti un loc de munca, mai ales in Iasi?
Dupa numarul masinilor de lux din Iasi ai crede ca avem o industrie prospera si bineinteles foarte dezvoltata, deci e practic imposibil sa nu gasesti un loc de munca in acest oras asa dezvoltat.
Cei neexperimentati ar spune pe internet... exista bestjobs, ejobs s.a.m.d.. Dar din experienta va pot spune ca foarte greu, spre deloc iti gasesti in acest mod un loc de munca. Aproape fiecare website de acest fel are o mica statistica: " Pentru acest job au aplicat xxx persoane. " si sunt multe persoane care cauta un loc de munca. Sansele sa te numeri printe finalisti sunt foarte mici, pentru ca intotdeauna se gaseste acel cineva mult mai calificat decat tine, cu mult mai multe studii terminate si cu foarte multa experienta. Parerea mea, ca o firma ar alege sa isi posteze anuntul pe aceste website-uri deoarece: nu se grabeasc (in general aceste anunturi se pastreaza minim 1 luna si au timp suficient sa aleaga dintre miile de oameni ce depun CV-ul si eventual cand gasesc pe cineva calificat il da afara ca oricum mai sunt care au depus CV), vor sa se bage in seama si eventual, sa isi mai ridice page rank-ul afisand linkul pe aceste site-uri, folosindu-l pe post de director.
O alta modalitate..de fapt vestita modalitate...Ziarul Evenimentul. Probabil aveti sanse mai mari cu Evenimentul decat cu internetul. Cum mi-a spus un coleg ca a procedat: a luat ziarul o data la 3 zile dimineata la prima ora si incepea imediat sa sune deoarece stim cu totii "cine se trezeste de dimineata...",dar nu asta e partea proasta. Partea proasta nu e timpul pierdut, ci gasirea unui loc "bun" de munca.
Asta e un alt subiect de discutie...gasirea unui loc bun de munca. Daca luam ziarul, probabil nu avem alte solutii decat zidar, videochat, intr-un timp era si agent imobiliar la moda .
Atat in ziar cat si pe internet predomina locurile de munca de rahat: de la videochat, la reprezentant firma cosmetice sau alta porcarie MLM si sunt multe alte locuri de munca "
capcana" cum le numesc deoarece aia doar profita de tine prin diferite modalitati. Daca esti lipsit de experienta in "ale vietii" cel mai probabil o sa iei teapa.
Tot ce se poate spune ca exista o modalitate de a gasi un loc bun de munca, platit bine. Nu este ceva inventat recent...nu..exista de mai demult...englezii o numesc "connections" la noi poarta denumirea de "pila". Este cea mai buna, infailibila si din pacate printre singurele metode de a gasi un loc bun de munca.
Mai nou ne loveste si criza mondiala...nu pot decat sa urez celor care cauta un loc de munca, mai ales in Iasi: Multa bafta!

20 decembrie 2008

Lista cu multumiri

De mult am vrut sa creez o lista cu multumiri pentru unii oameni/firme/institutii. Nu prea am avut ocazia. De cand cu blogu' m-am gandit ca ar fi bine sa o postez aici. Poate ma ajutati sa o completez.
Doresc sa le multumesc urmatorilor:

1.Lui Simirad, pentru ca exista, pentru ca si-a luat cabina de dus din bani publici si nu incape in ea deoarece e gras, pentru ca nu sustine echipa ieseana de fotbal si mai ales pentru ca a vrut un sediu de 10 mil euro..

2. Carrefour Era. De ce? Pentru ca a reusit sa sugrume traficul la intrarea in Iasi, cu rondul lor infernal, pentru cateva saptamani bune si a prelungit traseul 20. Pentru ca podul spre hypermarketul lor are o curba foarte periculoasa si aveti in jur de 3 sensuri giratorii toate deosebit de periculoase.

3. Tuturor bancilor (celor importante), pentru ca au sedii in fiecare cartier , ceva ce chiar lipsea.

4. PD-L-ului, ca a facut-o pe Udrea ministru la turism si pe Boc premier.

5. Lui Tariceanu, pentru ca ne obliga sa cumparam singura masina pe care nu o dorim...o stiti cu totii.

6. Lui Nichita, pentru ca vinde terenuri foarte scumpe, care apartin Iasului, pe nimic, unor firme private.
va urma

Dvs. vreti sa multumiti cuiva?

19 decembrie 2008

Din lipsa de clienti, Carrefour-Era a prelungit ruta maxi-taxiului 20

Datorita lipsei clientilor, Carrefour Era a semnat un contract cu RATP-ul, pentru a prelungi ruta 20, spre necazul celor care locuiesc in zona. In loc sa mearga direct spre casa, trebuie sa faca un mic ocol pana la Carrefour, apoi se indreapta spre Metro. La intoarcere, aceeasi poveste. Mai intai spre Carrefour, apoi spre Iasi. Partea proasta ramane drumul imbacsit de ronduri si curba periculoasa de pe pod, care devin mult mai "placute" vazute si simtite (obligat) din maxi taxi, mai ales cand e aglomerat.


17 decembrie 2008

Urata poza cu Chivu

Chivu se pare ca este imaginea Samsung in Romania. Asta nu e o problema. Problema e in felul urmator: a fost angajat cel mai prost fotograf posibil. Probabil este cea mai urata poza cu Chivu pe care am vazut-o vreodata. E si retusata in Photoshop..dar totusi..doresc sa ii amintesc cu aceasta ocazia fotografului: Sa aleaga pozele cele mai reusite..nu cele mai urate..

16 decembrie 2008

Taxa de poluare, a fost anulata in instanta - Cluj

Un clujean a obtinut in premiera, la sfarsitul saptamanii trecute, anularea taxei de poluare pentru autoturismele second-hand importate din tari UE. Tribunalul Cluj a decis ca taxa este ilegala si a obligat prefectura sa inmatriculeze masina adusa de Florin Petean fara plata taxei. Avocatul sau, Florin Cristea, a demonstrat ca taxa este ilegala deoarece ea a fost instituita printr-o ordonanta de urgenta care modifica actualul Cod fiscal. Acesta poate fi modificat doar printr-o lege, nu printr-un act al Guvernului. Mai mult, taxa incalca articolul 25 din Tratatul de Aderare a Romaniei la UE.
Pe de alta parte, majorarea substantiala a taxei de poluare, perceputa la inmatricularea masinilor la mana a doua, incepand de astazi a dus la proteste de strada in mai multe orase din tara. In unele cazuri, protestarii au trecut chiar la blocarea unor drumuri.

Sursa : Romania Libera

14 decembrie 2008

Dus cu telefon pentru Simirad: 1.100 euro

Una dintre cele mai inutile achizitii din 2008 este toaleta de lux a lui Constantin Simirad. Presedintele CJ Iasi si-a comandat o instalatie performanta de hidromasaj la birou, in valoare de 40 milioane lei vechi, dar surpriza a fost imensa cand Simirad a facut receptia lucrarii. Durduliul presedinte nu incapea la dusul cu radio si telefon. "O las mostenire presedintilor mai slabuti ca mine", a fost replica nervoasa a lui Simirad.

Romania Libera

E greu sa nu fii indignat. Ce se poate spune? Cine are vreun cuvant de lauda?

10 decembrie 2008

Primul protest adevarat, la nivel national, inceput cu ajutorul Internetului

Primul protest national, inceput prin intermediul Internetului este indubitabil cel cu Taxa Auto.
Taxa auto a deranjat foarte multi oameni, mai ales pe acei care si-au luat deja masina si au programari la RAR dupa 15 decembrie 2008. Cum sa nu fii suparat pe guvern cat timp iti ingradeste un drept, dreptul de a cumpara chiar si o masina uzata. Intradevar sunt multi care au de castigat (dealerii de masini second hand, de exemplu), dar pana la urma nu ar trebui sa hotaram noi daca vrem sa cumparam sau nu o rabla?
E dreptul nostru. Sunt total de acord cu acest protest, pentru ca, poate in viitor am sa imi cumpar o masina second hand din strainatate, sau poate copilul meu, si nu trebuie sa hotarasca un guvern pentru mine, pentru ca sunt capabil si singur. Sa dispara taxa auto!
Pentru si mai multe detalii intrati pe http://www.salvatiromania.wordpress.com/
Ideea de baza este organizarea unui miting sambata, 13 decembrie, orele 10-11 in toata tara.
Acestea sunt doar cateva exemple de fluturase care circula pe internet:



Poze cu protestul:

Stirile Pro Tv

7 decembrie 2008

Cea mai scumpa parcare din Iasi !

Sper sa nu ma insel, dar cred ca asta e cea mai scumpa din Iasi.
Este situata la semaforul de langa maternitatea Cuza Voda, in spate la o banca.
Cam scumput totusi...as prefera sa parchez masina un pic mai incolo...gratis



Si am uitat sa mentionez ca e o parcare jegoasa .