22 noiembrie 2008

Amuzant..sau nu

O poza facuta asta vara la pasajul din Piata Unirii...era destul de amuzant... pentru unii ...

17 noiembrie 2008

Interesant

Cine a spus ca nu se pot face fotografii interesante cu telefonul?
Poza a fost facuta la Tigarete...noaptea, pe timp de ceata.

11 noiembrie 2008

Cu simtul umorului


La Rapa Galbena sta de mult o reclama...

10 noiembrie 2008

Cele mai periculoase drumuri din lume

Probabil va ganditi ca in Romania sunt cele mai periculoase drumuri din lume, dar va inselati. Probabil avem printre cele mai proaste drumuri din Europa, asta multumita conducatorilor nostri, dar exista drumuri si mai periculoase. Navigand pe internet..am gasit un top cu cele mai periculoase drumuri din lume:

Bolivia - "Drumul Mortii"





Drumul siberiano-rus spre Yakutsk







Muntii Taihang - China




Vazand pozele astea parca nu imi vine sa critic drumurile din tara noastra, gropile, "plombele", curbele puse aiurea (culmea in zona de campie si aici ma refer la drumul european ce leaga Iasi de Tg. Frumos si Roman..ca din Bacau deja drumul e drept), asfaltarile in orele de varf si lucrarile intarziate (deoarece sunt doar vreo 3 muncitori care lucreaza..cand au chef) .
Pentru a vedea topul in intregime apasati aici.

9 noiembrie 2008

Pirateria este legala?

Pirateria electronică este legală
Românii vor putea de acum descărca liniştiţi de pe internet filmele preferate, cu condiţia ca acestea să fie folosite doar pentru uz personal şi să nu fie comercializate.
Această decizie a venit în urma votului acordat de forurile europene la sfârşitul lunii septembrie, în cazul unui pachet de legi care arată că nu se pot impune restricţii asupra drepturilor utilizatorilor de internet fără un ordin judecătoresc. Acest pachet afectează serios proiectul de lege emis de guvernul francez, care stipulează că descărcările ilegale de fişiere pot fi pedepsite cu întreruperea furnizării de internet, proiect susţinut atât de Sarkozy, dar şi de furnizorii de servicii de internet. În acest sens, preşedintele Franţei a depus o contestaţie împotriva amendamentului parlamentului european, cerând respingerea acestuia. Datele oficiale arată că 68% dintre softurile folosite pe piaţa românească sunt contrafăcute, iar pagubele aduse companiilor IT de pirateria din România se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro de la începutul acestui an.
Cu toate acestea, autorităţile afirmă că nu au existat cazuri în care utilizatorii care folosesc în scop personal materialele descărcate de pe internet să fie puşi sub urmărire sau chiar condamnaţi, această acţiune îndreptându-se împotriva reţelelor de piratare care câştigă bani de pe urma internetului.

E doar o idee vehiculata pe internet sau e adevarata?
Oricum ar fi cred ca pirateria ar trebui sa fie permisa..pentru ca pana la urma un soft piratat are si rol de publicitate..asa devin faimoase softurile..le testezi si spui si la altii.

Parlamentari..ce sa le faci..

Senatorii şi deputaţii care, după alegerile din 30 noiembrie, nu vor mai prinde un loc în Parlament, vor fi şomeri de lux pentru 3 luni. Prevăzători, aleşii şi-au votat încă de acum doi ani o serie de drepturi care ar trebui să le asigure o tranziţie uşoară de la banca din Parlament la noul loc de muncă.
"După expirarea mandatului, deputaţii şi senatorii care nu au mai fost aleşi şi nici nu beneficiază de pensie sau de altă sursă de venit beneficiază în continuare, pe o perioadă de cel mult 3 luni, de o indemnizaţie tranzitorie din partea Camerei respective". Prevederea introdusă în Statutul senatorilor şi deputaţilor nu precizează dacă parlamentarul şomer trebuie să prezinte documente din care să rezulte că nu are cu ce trăi. Prin urmare, el poate liniştit să încaseze banii pe trei luni, pe baza unei simple declaraţii pe propria răspundere.
O indemnizaţie de parlamentar ajunge la 4600 de lei lunar. Aşadar, pe trei luni, fostul ales încasează 13.800 de lei. În comparaţie cu un şomer obişnuit, asta înseamnă cam de 3 ori mai mult. Ajutorul de şomaj este de 450 de lei pe lună, timp de maximum un an, deci 5400 de lei într-un an. Spre deosebire de parlamentarul şomer, celui obişnuit i se cer o groază de acte, iar dosarul de şomaj este verificat la sânge.Beneficiile foştilor parlamentari nu se opresc aici. Dacă tot s-au obişnuit să călătorească mult în ţară, nu vor trece brusc la sedentarism. Parlamentul le mai decontează foştilor aleşi şase călătorii la clasa 1 cu avionul, trenul sau vaporul. Dacă aleg să circule cu autoturismul personal, timp de 30 de zile o pot face pe banii Camerei sau Senatului, care le decontează 9,5 litri de benzină la suta de kilometri. De ce? Ca să-şi facă lichidarea, spune textul legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor. Aceste prevederi au fost introduse în 2006, iar unul dintre argumentele invocate a fost acela că parlamentarii nu beneficiază de ajutor de şomaj.
Si pana la urma noi platim!