1 ianuarie 2009

Criza economica e doar pentru unii

Cand peste tot se vorbeste despre criza economica, majoritatea firmelor avand probleme serioase,pana si televiziunile si mai ales ziarele au mari probleme datorita numarului scazut de reclame, sunt unele care prospera in aceasta perioada. Se poate profita foarte bine de pe urma acestei crize.
Ce trebuie sa faci ca sa profiti de aceasta criza?
In niciun caz nu trebuie sa stai si sa astepti ca patronul sa rezolve problema dandu-te afara. Ai nevoie de fler, mult tupeu, si sa vii eventual cu altceva, sa cauti un alt loc de munca sau sa iti incepi propria afacere, chiar daca e in toiul crizei, pentru ca multi someri au reusit sa se ridice dupa ce au fost dati afara cladindu-si propria afacere.
Cum rezolvi problema?
Daca ai un post de stiri e usor...vorbesti mult si bine despre criza, direct din studio, poti chiar sa nu utilizezi casete video, transmitand doar in direct. Nu costa mult. Ai un ziar? Renunti la hartie si il publici online. Ai o fabrica? Ceri ajutor de la stat.
Dar daca ai o banca? Ce faci? In cazul unor banci, chiar daca nu se mai dau credite conform posturilor de stiri si emisiunilor pline de istericale raspunsul e simplu: te extinzi. Asta e cazul lui ProCredit Bank (momentan e in renovare sediul) si Millenium care s-au mai extins cu cate o sucursala in Pacurari. Sfideaza cumva aceste banci criza economica mondiala?



Ceea ce ma pune pe ganduri: Cat e minciuna si cat e adevar, si mai ales cati profita de aceasta criza?

Poate mai tineti minte cu gripa aviara cat s-a profitat de pe urma acestei isterii, cate cazuri cu masini stropite doar cu apa, in loc de dezinfectant, si cate firme s-au imbogatit de pe urma acestei gripe . Nicio tara din jur nu avea gripa aviara, dar la noi era haos datorita faptului ca pasarile noastre nu calatoreau..nu...pentru ca pasarile calatoare sunt doar un mit..ele stau locului de fapt.

Nu ramane decat sa nu mai fim asa naivi, sa nu credem orice prostie care ni se baga pe gat, sa profitam si noi ca restul lumii si sa fim mult mai egoisti decat in mod normal, deoarece, pana la urma viata nu e decat o lupta pentru supravietuire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu